Sutra novi sastanak radne grupe u vezi sa Fijatovim radnicima

Treći sastanak radne grupe koja bi trebalo da dogovori rešenja za Fijatove radnike koji ostaju bez posla ako ne prihvate ponudu kompanije da idu na rad u inostranstvo, održaće se sutra.
Kako je Agenciji Beta rekao član pregovaračkog tima Zoran Miljković, sastanak će početi u 10:30 časova u zgradi gradske uprave u Kragujevcu.
U sastavu radne grupe su predstavnici sindikata Fijatovih radnika, kabineta premijerke, Razvojne agencije Srbije i  ministarstava rada i privrede.
Miljković je rekao se od radne grupe očekuju konkretna rešenja u vezi sa visinom otpremnina i novim upošljavanjem Fijatovih radnika koji ostaju bez posla, ukoliko ne prihvate ponudu kompanije da rade u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu.
 
On je rekao da se o tome očekuje dogovor sa državom, budući da kompanija nije zainteresovana za pregovore u tom pravcu.
 
Miljković je istakao da se radnici nadaju da će, kako je već predloženo na radnoj grupi, imati mogućnost da na "birou" primaju minimalac dok ne nađu novi posao, a najduže dve godine.
 
Očekivanja se odnose i na dogovor o boljim otpremninama jer, kako navodi Miljković, radnici nisu zadovoljni ponudom da one budu zakonske, uvećane za 20 odsto.
 
On je napomenuo da 15. juna ističe rok za prijavljivanje radnika za odlazak u inostranstvo i dodao da je, prema njegovom saznanju, odziv slab.
 
Prema rečima Miljkovića, ukoliko se do četvrtka ne postigne dogovor koji je prihvatljiv za Fijatove radnike, već u petak biće spremni da započnu proteste sa blokadama.
  • Sima

    13.06.2022 07:00
    Članova radne grupe ima prilično, ali nekako valjda fali najbitniji - poslodavac. Nema tu nikog iz Fiata. Očito oni nikom ništa neće plaćati, već opet budžet stupa na scenu.
  • Vigo

    13.06.2022 06:56
    Na žalost
    Još jedan ciklus sluđivanja i obećavanja. Radnici ne treba da gaje velike nade. Manje će se razočarati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.