Iz četvrtog pokušaja počelo pripremno ročište na suđenju Belivuku

U Specijalnom sudu u Beograd danas je iz četvrtog pokušaja počelo pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
Iz četvrtog pokušaja počelo pripremno ročište na suđenju Belivuku
Foto: 021.rs (arhiva)

Pripadnici grupe terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Na samom početku ročište je razdvojeno i u odnosu na Miljkovića, jer se njegov novi izabrani branilac još nije upoznao sa predmetom i u odnosu na Belivuka, koji se žalio da se ne oseća dobro, nakon čega su vraćeni u pritvor.
 
Ročište je bilo zatvoreno za javnost, u skladu za zakonom.
Branilac optuženih, advokat Miljana Perendija, prenela je novinarima ispred Specijalnog suda da je Belivuku skočio pritisak i da mu je prepisana terapija.
 
Na današnjem pripremnom ročištu počelo je čitanje optužnice od više stotina strana, koje će se nastaviti i u sredu, 15. juna.
 
Prvo pripremno ročište je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac u ovom postupku, ali je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića.
 
Prethodno pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.