Pinkovu peticiju za odbranu rijalitija navodno potpisalo 1,8 miliona ljudi, za zabranu njih 188.000

Peticiju za zabranu rijalitija Zadruga na TV Pink, koju je pokrenula organizacija "Kreni-promeni", potpisalo je više od 188.000 ljudi.
Pinkovu peticiju za odbranu rijalitija navodno potpisalo 1,8 miliona ljudi, za zabranu njih 188.000
Foto: Pixabay
S druge strane, kao odgovor na pomenutu peticiju, vlasnik Pinka Željko Mitrović pokrenuo je kontrapeticiju.
On tvrdi da je njegovu peticiju sa pitanjem "da li ste za to da TV Pink obnovi dozvolu za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i da se nastavi emitovanje rijalitija 'Zadruga'" za tri dana podržalo više od 1,5 miliona ljudi.
Zahtev pokreta "Kreni-promeni", koji predvodi Savo Manojlović, jeste da se televizijama Pink i Hepi ne dodele nacionalne frekvencije pri novoj dodeli frekvencija koju je raspisalo Regulatorno telo za elektronske medije (REM). Konkurs za dodelu frekvencija se završava 20. juna.
 
"REM, Pink i Hepi mogu da otvaraju kontrapeticije, ali ne mogu kršiti zakon. Znate, može neko da otvori peticiju da je dozvoljeno gaziti pešake ili ne plaćati porez, ali to je i dalje kršenje zakona, a u pravnoj državi se za to mora snositi odgovornost", rekao je Savo Manojlović za Danas.
 
On dodaje da su promovisanje nasilja, napadi, tuče na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kao i kršenje Zakona o elektronskim medijima, samo neki od povoda za pokretanje peticije.
 
"Ako ove televizije nisu u stanju da proizvode programe za koji su dobili frekvenciju kao javno dobro, onda treba da izgube frekvenciju", dodaje Manojlović.
 
Istovremeno, Luka Tripković iz "Kreni-promeni" smatra da će broj potpisa do kraja nedelje dostići 200.000, a pokretanje kontrapeticije smatra nepotrebnim.
 
"Televizija Pink nije zadužena za to da odličuje da li će nastaviti emitovanje, već tu odluku treba da donese isključivo REM", smatra Tripković.
 
Sa druge strane, Željko Mitrović je u gostovanju na Pinku rekao da je peticija o zabrani rijalitija "zaslužna za to što će na televiziji Pink brojni gledaoci i naredne sezone moći da gledaju 'Zadrugu 6'". On je dodao da ne bi bilo fer da se pored ovolike podrške građana tako nešto ne ispoštuje, iako on, u početku nije bio za ideju da se rijaliti nastavi.
 
Do danas, 14. juna u 8 časova peticiju Pinka je potpisalo više od 1,8 miliona ljudi. Kako stoji na sajtu Pinka, podršku da se rijalitiji nastave na ovoj televiziji dalo je nešto više od 90 odsto potpisnika. 
 
Međutim, iako se traže ime, prezime i drugi lični podaci, glas se prihvata šta god uneli od podataka. To znači da je, u teoriji, ista osoba mogla da glasa 1,8 miliona puta.
  • Patriota

    16.06.2022 21:20
    @Tatjana Deutschland
    Ko iole normalan gleda rialitije? Pogledaj samo koliko glasova bude prilikom izbacivanja ili ne znam radi čega još glasaju. Em što gledaju, em što glasaju. A mislim da poruka nije jeftina. A tim što glasaju za rialitije recite da nazovu broj za pomoć nekom obolelom, pogledaće vas ko da ste neki ludak, sa milion pitanja zašto neko drugi ne leči decu
  • Đed Đuro

    16.06.2022 19:36
    Nažalost,ovo je istina. Ako je za jednu noć nekog finala tog rijaliti programa stigne 1.5 miliona SMS poruka,što ne bi glasali i za ovo?? Poražavajuće totalno.
  • Vera

    15.06.2022 17:49
    Mitrović LAŽE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.