Komitet EP usvojio izveštaj o Srbiji, traži se hitno uvođenje sankcija Rusiji

Spoljnopolitički komitet Evropskog parlamenta (AFET) usvojio je danas prvi nacrt izveštaja o Srbiji koji je pripremio izvestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik sa 55 glasova za i pet protiv.
Komitet EP usvojio izveštaj o Srbiji, traži se hitno uvođenje sankcija Rusiji
Foto: 021.rs
U 40 usklađenih amandmana na nacrt izveštaja o Srbiji, Evropski parlament traži "hitno uvođenje sankcija Rusiji", izražava se zabrinutost zbog toga što je Srbija "među retkim zemljama Evrope koja se nije uskladila sa pozicijom EU", kao i zbog činjenice da je po usklađenosti na poslednjem mestu u regionu.
U ovom dokumentu navodi se da Srbija kao kandidat za prijem u članstvo, treba da pokaže privrženost politikama i standardima EU, pored ostalog u odnosu na Rusiju, gde Beograd treba da se uskladi sa restriktivnim merama Unije, preispita odnose u ekonomskoj sferi i odbrambenoj politici i da vodi borbu protiv dezinformacija iz Kremlja.
Konačni tekst izveštaja o Srbiji, u formi rezolucije, biće usvojen na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u julu.
  • J

    14.06.2022 12:40
    J
    E sada ce upakovano da uvedemo sankcije Rusiji!
  • Autodestrukcija

    14.06.2022 12:25
    Srbija bi možda trebala uputiti EU molbu da dobijemo na zajam 10 do 20 opremljenih letelica-bombardera kako bismo mogli sami sebe izbombardovati. A ako i to nije dosta možda da organizujemo javno samoklanje i samovađenje organa što su stanovnici najmlađe demokratije sa juga već dokazali da predstavlja sam srž evropskih vrednosti.
  • Predlog

    14.06.2022 12:14
    Ipak da sačekamo da se vrati Čanak sa puta pa onda ćemo odlučiti o sankcijama.Sankcije nikaaad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija