Letonci žele da kupe JAT

Letonski "Er Baltik" uputio je zahtev za otkup tenderske dokumentacije za srpsku aviokompaniju.

Letonski "Er Baltik" uputio je zahtev za otkup tenderske dokumentacije za srpsku aviokompaniju. Ovo je prva aviokompanija koja je uputila zahtev za otkup tenderske dokumentacije i time pokazala zainteresovanost da na srpskom tržištu preuzme poslove "Jat ervejza". Postupak otkupa dokumentacije vredne 10.000 evra trebalo bi da bude završen za dva-tri dana, a onda Letonci, kao i ostali potencijalni strateški partneri ukoliko ih bude, imaju rok do 30. septembra da dostave ponudu Vladi Srbije, tačnije Ministarstvu infrastrukture, pišu Novosti.

Zainteresovanost "Er Baltika" tračak je nade da će država, ipak ovog puta konačno rešiti pitanje nacionalnog avioprevoznika. Do kraja tendera ostalo je još malo vremena, a sam otkup dokumentacije ne znači ništa ako se u predviđenom roku ne dostavi ponuda. Među stručnjacima ima i onih koji smatraju da je možda letonska aviokompanija u ime nekog drugog, zatražila da otkupi dokumentaciju.

Letonska nacionalna aviokompanija sa sedištem u Rigi u većinskom je vlasništvu države sa 52,6 odsto. Posluje od 1995. godine i u svojoj floti ima 34 aviona. Prošle godine prevezla je tri miliona putnika i ostvarila profit od 20 miliona evra. Inače, ova kompanija ima direktnu liniju na relaciji Beograd - Riga.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija