Joksimović: Klaster tri neće biti otvoren zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je da krajem juna u Briselu neće biti otvoren klaster 3, iako je spreman.
Razlog je "neusklađivanje sa režimom restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji".

"Čeka nas mnogo izazova – energetska, prehrambena i svaka druga kriza koju moramo zajedno da rešavamo i zato je važno da Srbija čvrsto bude na evropskom putu. Nemački kancelar Olaf Šolc je u Beogradu pokazao da će se u EU dogoditi proširenje", kazala je danas Joksimović za RTS.

Ona je ocenila da je rat u Ukrajini najveći izazov Evrope od pada Berlinskog zida, jer je u pitanju sukob u kome je jedna strana nuklearna sila.

  • Boni

    15.06.2022 22:01
    Ako ovako nastavimo biće nas zaista samo za pod jednu šljivu.
  • predrag

    15.06.2022 08:10
    Znaci necemo sami da uvedemo red i zakon, ako nas EU ne natera ?!
    Sta, jesmo li zemlja debila?

    Politicari ne pristaju da uvode zakone koji bi vazili za sve, osim ako ih EU ne podmiti ?!
  • frka

    15.06.2022 07:57
    nema frke oko kajle
    Lanac oko vrata pokazuje bogatsvo Srbije. Da je Nemacka bila najbolja ekonomija u Evropi, sta mislite koliki bi tek lanac okacila Merkel.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.