Vučić: Do kraja januara povećanje penzija od 18 odsto, minimalac će biti znatno veći

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će najkasnije u 1. januara povećanje penzija biti ne manje od 17 do 18 odsto.
Precizirao je da to neće biti jednokratna davanja i da će povećanje biti u dva navrata - jedno ove godine, u oktobru, novembru ili decembru, a drugo od 1. januara.
Kako je naveo, penzioneri će imati verovatno najveće povećanje penzija u prethodnih nekoliko decenija, i to u dva navrata. 
On je istakao da ukupno povećanje neće biti manje od 17 do 18 odsto. 
 
"Da budem precizan - 18,2 odsto, ako nam MMF odobri", rekao je Vučić.
 
On je rekao da je "fantastična" vest i da je u planu i veliko povećanje minimalca, dvocifreno - između 12 i 14 odsto, ali da će teret snositi država a ne poslodavci, tako da to neće oterati strane investitore.
 
Prema njegovim rečima, u martu naredne godine prosečna primanje na nivou Srbije biće 710 evra, a dodao je i da će primanja u javnom sektoru biti značajna.
  • Aleksandar

    20.06.2022 17:30
    ŠTA REĆI
    Evo vam podaci gradjani Srbije : za poslednjih skoro 12 godina se realna vrednost moje penzije skoro prepolovila, sa tendencijom da za par godina bude minimalac, a po osnovu Vučićevih "spasonosnih ideja" država mi je oduzela oko 3.000 EURA, - i ni na pamet ne pada ni državi ni Vučiću da to vrate, - makar bez kamate, što traže mnoga Udruženja penzionera, - pa čak čujem da je i na sudu u Strazburu - KATASTROFA ! bgdsudovi@gmail.com


  • pawlle

    17.06.2022 17:31
    koliko nesrecan moras biti da poverujes u gloopost inflacija je 30-40% tako da ne lazi vise
  • Dusan Dzigurski

    17.06.2022 13:20
    Dzaba povecanje
    Povecanje penzija (koje su ionako jako male) za 18 odsto a inflacija u poslednjih godinu dana mozda i 30, 40 odsto. Sta vredi povecanje kada ce penzioneri u Srbiji u buducnosti ziveti sve losije i losije. Vi povecate penzije 5 odsto jedne godine a troskovi zivota porastu za 10-15 odsto. Kada naidje talas poskupljenja onda dignete (ili cete tek dici) penzije za tih famoznih 18 odsto a sve skuplje skoro za 50 odsto. Prestanite da mazete ljudima oci tim lazima, nista vam ne vredi, svi osecaju da zive svakim danom sve losije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.