FOTO Performans protiv rijalitija: Majmuni zatvorenih usta, očiju i ušiju - Pink, REM i Hepi

Organizacija "Kreni-promeni" danas je organizovala performans ispred sedišta REM u Beogradu gde su postavili tri igračke majmuna u majicama na kojima je pisalo Pink, REM, Hepi.
FOTO Performans protiv rijalitija: Majmuni zatvorenih usta, očiju i ušiju - Pink, REM i Hepi
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Igračke su bile u pozama tako da jedna rukama prekriva usta, druga oči i treća uši.
Aktivisti te organizacije su puštali i inserte vređanja i nasilja iz rijalitija.
Umetnik Luka Tripković rekao je da su nacionalne frekvencije poput vazduha, jer kada je vazduh zagađen stvaraju se redovi ispred onkoloških klinika.
 
"Tako je i sa medijskim prostorom koji, kada se zagadi, društvo postaje kancerogeno", ocenio je Tripković.
 
 
Direktor "Kreni-promeni" Savo Manojlović najavio je da će, na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, tražiti od REM-a elaborate na osnovu kojih su televizije Hepi i Pink dobile nacionalnu frekvenciju.
 
"Ako te televizije ne ispunjavaju ono što su priložile u elaboratu na prošlom konkursu, onda ne mogu da im se obnove frekvencije", ocenio je Manojlović.
 
On je ukazao da frekvencije ne mogu da dobiju one televizije koje nemaju kulturni, naučno-obrazovni i dečji program i ukazao da je televizija Hepi nacionalnu frekvenciju dobila kao dečja televizija, a nema dečjeg programa.
 
Dodao je i da se u izveštajima stručne službe REM vidi da ni televizija B92 ne ispunjava uslove za obnovu frekvencije.
  • mrva

    17.06.2022 18:31
    @Novosadjanka

    Kada ste već upotrebili paralelu sa heroinom, što i može da odgovara; to je kao da gomili već uveliko narkomana date taj heroin i proglasite da i dalje imaju pravo na izbor. Vaša konstatacija možda bi bila na mestu da mi nismo već lobotomirano društvo, na čije stanje su sistemski uticali pomenuti toksični mediji. Granica između ponude "sa pravom na izbor" i organizovane manipulacije je u ovom slučaju vrlo tanka.
  • Seljak

    15.06.2022 22:31
    ??
    kako se zakljucaju porno kanali tako mozete zakljucati i pink,hepy itd.deca nece gledati
  • Jelena77

    15.06.2022 17:42
    Poletarac, Branko Kockica, Aca Postar, Muzicki tobogan, Price iz Nepricave, Metla bez drske...na tome je odrastala moja generacija!
    Sad ne znaju da citaju do sedmog razreda a kamoli sta drugo...hvala drzavi na tome! Model idiota usvojen!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.