Fon Kramon: Ako Srbija hoće u EU, mora da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji, nema ili-ili

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je danas da ukoliko Srbija želi da se pridruži EU, mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova i Metohije.
"To nije pitanje 'ili-ili'. Znamo poteškoće u vezi s tim (uvođenjem sankcija Rusiji), predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objasnio sve, ali bez obzira na to mi moramo da vidimo posvećenost Srbije da se za početak suoči sa sankcijama Rusiji i zavisnošću od ruskih energenata", rekla je Viola fon Kramon za list Nova.
 
U postizanju konačnog sporazuma, dodala je ona, EU očekuje i priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.
 
"Obaveze postoje i na kosovskoj strani - implementacija sudske odluke o manastiru Dečani, da pripreme nacrt plana za formiranje Zajednice srpskih opština", kazala je fon Kramon.

Komentari 124

  • Visnja@

    21.06.2022 07:00
    Draga moja
    Bio je pijani Jeljcin na vlasti ..rat u Ceceniji ..koji je zapad izszvao...Meni je sasvim dovoljno sto od Rusa nije poginuo niti jedan Srbin.....u zadnjih 1000g ..od Krizara sa zapada do dana danasnjeg koliko miliona pogide ..koliko nas prekrstise odrodise????i Titio je bio katolik Hrvat...cisto da se prisjetimo
  • Z

    20.06.2022 13:32
    eu gang
    Zbogom eu....ovakvi nam ne trebate.
  • Madjar u Srbiji

    19.06.2022 20:13
    Kosovo je srce Srbije
    Srbija je najbolja, najlepsa drzava na célom svetu, srpski narod je najvredniji, najhumaniji i najtolerantniji narod na svetu, rast srpske privrede je najvisa na célom svetu, i mi imamo najsnazniju vojsku u célom regionu. Kosovo je sastavni deo nase voljene drzave, nasa zemlja je nastala na Kosovo-polju, nasi heroji su ratovali za nase Kosovo. Nikad priznanje, ni nema sta da se prizna, jer nezavisnost naseg dela su usvojili jedino nasi neprijatelji na célom svetu. Predsednik i Svetni Putin je nas heroj, nas pasilac, ruski bratski narod nas najblizi iskren prijatelj. U Srbiji svako lakse moze da zivi iz svoje zarade, ekonomija i orfanizacija drzava je najbolja na celom svetu. Nasa deca su najpametnija, najskolovanija u celoj Evropi, nasa draga omladina je najspremnija za buducnost nase voljene Zemlje i najspremnija za rat za nase Kosovo, za rat nasih sugradjana i nasih srba u susednim drzavama. Uz podrsku brace Rusije i cara Putina pobedicemo u nejvecem ratu, osnovicemu Veliku Srbiju od Ljubljane do Nisa, svi cemo ziveti u jednoj drzavi, glavni grad ce nam biti Pristina sa srpskom vecinom, kome to se ne svidja, neka ode iz nase otadzbine dok nije kasno. Jednog dana mi cemo biti najveca zemlja na célom svetu, u ratu cemo pobediti i ameriku, nemacku i svaku neprijatelju uz podrsku cara Putina. Zivela Srbija, zivela srpski narod, zivela nasa lepa otadzbina! Spremite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija