Saveznici i krvnici žrtve Belivuka: Kako je Goran Mihajlović nestao dok je bio pod nadzorom MUP-a

Svako svakom može biti i krvnik i saveznik. Po tom principu funkcionisalo je sve oko slučaja ubistva Gorana Mihajlovića, jedne od žrtava klana Veljka Belivuka, piše Vreme.
Saveznici i krvnici žrtve Belivuka: Kako je Goran Mihajlović nestao dok je bio pod nadzorom MUP-a
Foto: 021.rs
Bilo je jutro kada je 1. aprila 2019. godine Goran Mihajlović (21) izašao iz svoje kuće u Resniku. Javio se roditeljima, vanbračnoj supruzi Katarini Stanković i pozdravio jednogodišnju ćerku. Poručio je da će se brzo vratiti, počinje priču Vreme.
Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao na telefon. Kada je prošlo sedam dana porodica je nestanak prijavila policiji. Inspektori za potrage u beogradskoj policiji nisu delovali zainteresovano, iako su znali da je reč o navodnom pripadniku Škaljarskog klana, a rat između te grupe i kavčana je buktao, navodi Vreme.
 
I ne samo to, prema informacijama nedeljnika "Vreme", u vreme nestanka Goran Mihajlović je bio na merama tajnog nadzora Specijalne službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.
 
Kako je moguće da drže čoveka "na merama" i ne primete da ga nema čitave sedmice?
Posle izvesnog vremena, porodica nestalog mladića je sama krenula u potragu. Došli su do snimaka sa kamera na kojima se vidi da se sreo sa izvesnim Ninom Šuntićem, koji je Mihajloviću dugovao oko 70 hiljada evra, i da je ušao u njegov "smart". Goranov džip je ostao na parkingu u Resniku, podseća nedeljnik.
 
Negde oko 16:30 sati, tog 1. aprila, kamera je zabeležila Nina Šuntića i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava vozilo nestalog Gorana i odvozi ga na Novi Beograd. Gotovo istovremeno, Mihajlović više nije bio dostupan na telefonu.
 
Tragovi vode do Filipa Golubovića i inspektora Stolića
 
Čitavim slučajem konačno počinju da se bave i inspektori za ubistva. Ubrzo ih tragovi odvode do crnogorskog državljanina, kog mediji označavaju kao pripadnika Kavačkog klana - Filipa Golubovića. Prema sudskim spisima, u momentu hapšenja u jednom džepu je držao pištolj, u drugom desetine grama kokaina spremnog za prodaju. U skloništu Golubovića pronađeno je nekoliko lažnih pasoša i bomba spremna da bude postavljena pod nečiji auto, navodi Vreme.
 
U tom momentu, policijski šefovi naprasno izdaju naredbu da čitav slučaj preuzima SBPOK. Ista ona ekipa koja nije primetila da im je nestao Mihajlović dok su ga tajno nadzirali, ista ona ekipa u kojoj je radio i inspektor Božidar Stolić, koji je u junu 2021. godine, kada su vođe klana Belivuk i Miljković već bile iza rešetaka, uhapšen i to zbog sumnje da sarađuje sa kavačkim klanom, navodi se u tekstu ovog nedeljnika.
 
Zajedno sa inspektorom Stolićem tada je uhapšen glavom i bradom i Filip Golubović. Tužilaštvo sumnja da je inspektor SBPOK-a preko Golubovića klanu Velje Nevolje i Radoja Zvicera za novac dostavljao podatke iz istrage, navodi Vreme. A gotovo sve svedoke i članove porodice nestalog Gorana Mihajlovića saslušavao je redovno, niko drugi do, inspektor Stolić.
 
Iskaz svedoka saradnika
 
Svedok A. N. rekao je tužiocima da mu je, kada je Goran nestao, baš Filip Golubović doneo telefon sa skaj aplikacijom za tajno dopisivanje. Inače, veče pre nestanka Golubović je Goranu dostavio 30 kilograma marihuane koju je trebalo da proda, navodi se u tekstu. Svedok je mislio da se dopisuje sa svojim drugom, međutim istraga je utvrdila da je Mihajlović tada već bio zarobljen i mučen u kući u Ritopeku i da mu je umesto njega verovatno pisao Marko Miljković.
 
Tako je svedoku A. N, putem poruka, naređeno da onih 30 kilograma marihuane, arsenal oružja, ukraden automobil i mašinu za proizvodnju ekstazija, odveze u Ustaničku ulicu i sve ostavi, a ključ od auta da stavi na jedan od točkova. Mihajlovićev drug je tužiocima rekao i da je u jednom momentu posumnjao da je Mihajlović otet, zbog rečnika koji je koristio i jer je postavljao čudne zahteve i govorio da mora da se sakrije od policije.
 
Ubrzo su poruke sa skaja prestale da stižu. Istragom, kao i svedočenjem svedoka saradnika, ali i fotografijama žrtve, utvrđeno je da je Mihajlović otet, da je u kući strave u Ritopeku mučen i otrovan, te da je njegovo telo zapaljeno u Surduku, a ostaci bačeni u Dunav, navodi Vreme.
 
Tužilaštvo za sada za učešće u ubistvu Gorana Mihajlovića ne tereti ni Nina Šuntića ni Filipa Golubovića, niti se inspektoru Stoliću stavlja na teret ometanje istrage o tom zločinu.
 
Mašina za pravljenje ekstazija
 
Da ga je ubio Belivukov klan najpre je posumnjala vanbračna supruga Gorana Mihajlovića kada je na televiziji videla snimak tajne prostorije u Ritopeku. U sobi za ubistva nalazila se i mašina za pravljenje ekstazija. Ona mašina koju je, sa skaj telefona žrtve, Miljković tražio od Goranovog druga.
 
Ispostaviće se da je ta mašina, zapravo deo porodičnog biznisa Mihajlovićeve supruge Katarine Stanković. Naime, Goranov tast Nenad Stanković zvani Čoki uhapšen je 2017. godine u Resniku. Tada su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala otkrili laboratoriju ekstazija u kojoj su pronašli 52 kilograma ove droge, zajedno sa 80 kilograma mase potrebne za proizvodnju, navodi Vreme.
 
Da slučaj bude još bizarniji, Čoki je uhapšen sa ćerkom Tijanom. Te 2017. godine, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića, uhapšen je, zajedno sa Belivukom, i Marko Miljković. Tužioci su nedavno saznali, od supruge ubijenog Gorana Mihajlovića, da su se Miljković i njena sestra Tijana tada združili u pritvoru CZ-a. Kako je Katarina tužiocima rekla, njena sestra mu je čak prala veš, navodi Vreme.
 
Čudni su putevi kriminala, te se u spirali brojnih zločina, ubistava i trgovine drogom, neretko prepletu putevi saveznika i krvnika.
  • Takodje Verica

    16.06.2022 11:06
    Obratiti se policiji za pomoc najcesce je isto sto i prikljuciti se nekoj kriminalnoj grupi.
    Toliko piverenja imam u nju.
  • Samo pitam

    16.06.2022 11:04
    A da li je to prvi slučaj da je "nestao" neko ko je bio na merama naših organa bezbednosti?
  • dooookleeeee

    16.06.2022 10:30
    viseeeee......
    cela drzava je gangsteraj.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.