Predložen pritvor za lažnog agenta za luksuzne nekretnine

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana D. B.
Predložen pritvor za lažnog agenta za luksuzne nekretnine
Foto: Pixabay

On se sumnjiči da je, predstavljajući se kao agent za luksuzne nekretnine, protivzakonito sebi pribavio imovinsku korist od 1.100.000 evra.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao krivicu, nakon čega je tužilaštvo sudu predložilo da mu odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
 
Na teret mu se stavlja krivična dela prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.
 
Prema navodima krivične prijave osumnjičeni D. B. je lažno, predstavljajući kao agent za promet luksuznih nekretnina u Beogradu, doveo u zabludu oštećenu I. V.
 
Sačinjavanjem lažnih punomoćja je, takođe, upotrebom njene lične karte doveo u zabludu i predstavnike oštećenog privrednog društva koje se bavi prometom nekretnina, da bi nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na ime kapare i kupoprodajne cene pribavio pomenuti novac.
 
Tužilaštvo će u toku istrage ispitati sve svedoke, narediti vršenje grafološkog veštačenja, a biće sprovedena i finansijska istraga.
 
U saradnji sa pripadnicima MUP-a, radi se na utvrđivanju eventualnog postojanja saučesnika. Ukoliko se utvrdi da su postojali, istraga će biti proširena u odnosu na te osobe.
 
Osumnjičeni D. B. uhapšen je 15. juna. 
  • Nenad

    16.06.2022 22:11
    Kako došlo, tako ošlo
    Estradni "nobles" se nasankao. Uvek je bilo agencija i pojedinaca koji su varali naivne kupce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.