Danas: Sve je izglednije da Ivica Dačić ostaje na funkciji predsednika Skupštine

Pozicija lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića u novoj Vladi Srbije otvorena je dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne podeli karte za njen sastav.
Danas: Sve je izglednije da Ivica Dačić ostaje na funkciji predsednika Skupštine
Foto: 021.rs

Kako piše Danas, sudeći po podeli između dve stranke u Beogradu, sve je izglednije da će biti u skladu sa željama Zapada, da Dačić ostane na funkciji predsednika Skupštine Srbije.

Kako taj list saznaje iz diplomatskih izvora u Briselu, za zvaničnike Evropske unije bi bilo prihvatljvije da se on nađe ponovo na mestu predsednika parlamenta, kako bi mogli da nastave saradnju na međustranačkom dijalogu, dok postoji strah da bi Dačić mogao da postane i predsednik Vlade i održava veze sa Rusijom.

Posrednici Evropskog parlamenta u dijalogu bili su zadovoljni kako je Dačić balansirao između svih strana i sarađivao i sa evropskim posrednicima, pa mu u tom smislu nije zamereno ni što je organizovao paralelni kolosek dijaloga.
  • Zoran

    17.06.2022 18:55
    Tu su i ostali sps i sateliti Dos i sateliti radikali i SPO pardon SNS itd itd.....oni što je potrebno neke nove snage ali ne soroseve i NVO ni patriotske pre svega
  • Marius

    17.06.2022 16:03
    Obični građanin
    Lično mislim da postoji šansa da Dačić bude novi ministar odbrane(i čudim se da niko od analitičara to ne vidi). Novi šef parlamenta verovatno Brnabić.
  • Goran

    17.06.2022 15:39
    Dokle vise da ga placam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.