Sindikalac Fijata: A koji smo to dogovor prekršili kada dogovora nema?

Predsednik Granskog sindikata metalaca "Nezavisnost" Zoran Stanić u Fijat automobilima Srbija (FAS) izjavio je da u dogovoru sa Vladom ništa nije prekršeno.
Sindikalac Fijata: A koji smo to dogovor prekršili kada dogovora nema?
Foto: FoNet (Miki Jevtović)

Kako je ocenio, nikakvog dogovora do sada nije ni bilo, a da su dosadašnji pregovori velika zajednička prevara Vlade i Fijata, objavio je portal tog sindikata.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da su organizatori današnjeg protesta radnika Fijata prekršili dogovor sa Vladom i vlasnikom fabrike automobila i da pregovori oko Fijata "nisu propali".

Stanić, koji je i član sindikalno-radničkog tima za pregovore sa Vladom, i učesnik u današnjim protestima u Kragujevcu, postavio je pitanje: "A koji smo to dogovor prekršili kada dogovora nema"?
 
"Meni se čini da je sve ovo velika prevara Vlade i Fijata. Pregovarali smo duže od mesec dana i nikada nisu stavili na sto nijedan papir, da imamo pisani trag da smo bilo šta dogovorili. Sve što smo pričali – pričali smo u vetar. Bez obzira o međusobnim razlikama u pregovorima, ništa nije stavljeno na papir, a kamo li potpisano, iako smo mi na tome insistirali", objasnio je Stanić.
 
On je dodao da je njegov kolega Zoran Ristić prošlog petka tražio i dobio garancije da će u ponedeljak na memorandumu "Stelantisa" dobiti odgovore na 13 konkretnih pitanja u vezi uslova za odlazak u Slovačku i drugim stvarima, ali da odgovora nema.
  • Nd

    18.06.2022 11:35
    Nd
    Samo blokade,jer jedino tako mozes nesto postici.Lopovi.
  • Nikola

    18.06.2022 09:43
    Pa onaj dogovor koga nema. Uostalom zasto Vlada nije objavila koliko je posle dolaska FIATA do prekida rada FIAT isplatio za bruto plate radnika i koliko je Vlada Srbije dala subvencija za dolazak FIATA u Srbiju. To bi bilo dobro da narod zna. Tek da se vidi kako se drzava vodi u "trecoj industrijskoj revoluciji", posto Premijer Srbije najavljuje "cetvrtu industrijsku revoluciju"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.