Geozavod: Od ponedeljka počinjemo s radom, svi servisi u funkciji do kraja nedelje

Od ponedeljka 20. juna, Republički geodetski zavod će otpočeti sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa neophodnih za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, poručuju u ovom zavodu.

Kompletno puštanje svih servisa očekuje se do kraja sledeće nedelje, "ukoliko sistem ne bude ugrožen novim naprednim napadima".

U ovom zavodu dodaju da su uspešno sprovedeni sigurnosni protokoli i cilju zaštite kompletnog IT sistema koji je bio meta, kako se navodi, intenzivnog i koordiniranog sajber napada u cilju sabotaže infrastrukture geoprostornih podataka koja je deo suvereniteta Republike Srbije. 

"Zbog osetljivosti operacije koja se izvodi u cilju zaštite podataka, RGZ nije u mogućnosti da o svemu obveštava javnost već samo relevantne državne organe. Po okončanju nastalih problema javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Autoritativne i pouzdane informacije možete pratiti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda", navodi se u današnjem saopštenju za javnost.
 
RGZ je ranije ove sedmice saopštio da je od utorka 14. juna počeo intenzivan hakerski napad i da su radi zaštite podataka aktivirani svi bezbednosni protokoli i zaključan celokupan informacioni sistem RGZ.
  • Ranko

    18.06.2022 23:22
    Ja bi rekao da je napad uspeo pošto sve stoji nedelju dana a možda će i duže. Srećom pa bekap nisu držali na Google drajvu.
  • Vex

    18.06.2022 22:59
    ....
    Popili su kripto locker. Pokušavaju da se povrate.
  • Leontije

    18.06.2022 21:03
    Samo pitam
    Od ponedeljka 20. juna, Republički geodetski zavod će otpočeti sa postepenim puštanjem u rad prioritetnih servisa 

    Jel ove godine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija