Hrkalović optužila Stefanovića da je prisluškivao Vučića, "namestio" Jovanjicu, štitio Belivuka...

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP u vreme uspona klana Velje Nevolje, u intervjuu dnevniku Objektiv priznala je samo deo optužbi koje joj se stavljaju na teret.

Preostalu odgovornost prebacuje na svog tadašnjeg pretpostavljenog, ministra policije Nebojšu Stefanovića, prenosi Blic.

Hrkalović je u intervjuu optužila Stefanovića da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, namestio slučaj "Jovanjica" i štitio Veljka Belivuka i njegov klan.

Hrkalović je rekla da je sve radila po nalogu Stefanovića, odnosno da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.
 
"Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte razgovora mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA da oni preduzmu mere", rekla je Hrkalović.
 
Hrkalović je kazala da ne zna "kako tog čoveka (Stefanovića) nije sramota".
 
"Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam: 'Da li vas je ovaj obavestio o tome i tome'. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu", rekla je Hrkalović.
 
Hrkalović je izjavila da zna da "Stefanović nije podnosio Andreja Vučića, koji je jedna dobra i neiskvarena duša i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku".
 
"Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsednika i njegove porodice", rekla je Hrkalović.
 
Hrkalović o Jovanjici
 
"Tu aferu su montirali 'montažeri' Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, mali Senta. Ja mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog, ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna?", kazala je Dijana Hrkalović.
 
Hrkalović o klanu Velje Nevolje
 
"Belivukov klan je štitio niko drugi, do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko prolupao, moj mozak ne dobacuje dotle", rekla je Dijana Hrkalović.
 
Hrkalović je kazala da "ne može da podnese da bilo ko, pogotovo porodice žrtava, misli da ima bilo kakve veze sa tim monstruoznim delima".
 
Hrkalović je izjavila da ne poznaje Veljka Belivuka.
 
"U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uveriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo. Nisam ni njega poznavala. Niti sam bila na njegovoj sahrani, niti je trebalo da budem kuma na njegovom venčanju, niti sam bila na uviđaju njegovog ubistva, plakala i bacala se na haubu. Ja uopšte fizički nisam bila prisutna na tom uviđaju. On i Belivuk su bili druga frakcija navijača Partizana. To su bile zaraćene frakcije. Ja sam podržavala ovu frakciju koju je predvodio Kića Marković", kazala je Dijana Hrkalović.
 
Hrkalović o suđenju
 
"Konačno je došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama, a ne mene ili neke druge nevine pojedince. Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela", izjavila je Hrkalović.
 
Hrkalović tvrdi da je izveštaj o prepiskama sa Belivukovog telefona kasnio u užilaštvo i sud zato što je takvo bilo naređenje Nebojše Stefanovića lično.
 
"U tim prepiskama su se spominjali njegovo ime i funkcija. Jasno je da je to bio motiv za odugovlačenje. Stefanović ne samo da umesto mene treba da sedi na optuženičkoj klupi, nego i za još neke sudske procese, gde nevini pojedinci sede umesto njega, kao i za još nekoliko stavki koje još nisu stigle do suda", kazala je Dijana Hrkalović.
 
Dijani Hrkalović je početkom meseca kućni pritvor i skinuta joj je nanogvica. Ona ne sme da napušta Beograd, a ponedeljkom treba da se javlja u PS Voždovac.
 
Ona je u kućnom pritvoru bila od 31. marta koji je određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.
 
Sledeće ročište u ovom procestu zakazano je za 5. septembar.
  • Predragg

    19.06.2022 22:01
    Konseljere joj je bas dao instrukcije -sta treba reci. Cak su i Jovanjicu ubacili u pricu,a optuzenog takodje taj nazovi advokat-brani.
  • ahahha

    19.06.2022 18:48
    Bane
    19.06.2022 • 09:55
    Ovde izgleda nije problem da li to sto je Neša radio , radio po zakonu , več što o tome nije obaveštavao predsednika! Gde mi živimo?! pa ovakve afere ne verujem da više mogu ni u afričkim zemljama da prodju , a kod nas je to kao dobar dan! I posle se pitamo sto nam je ovako kako nam je , jadni smo ! Sram da nas bude !


    A i ti veverica verujes da on za to nije znao. Pa čovek se pita za svaku trafiku u Srbiji a na ovako nesto da se radi bez njegovog amina.
    A koliko loša gluma i patetika, eto za kakve nas oni teletabise smatraju kad misle da neko veruje u ovaj iskaz.
  • Eodžer

    19.06.2022 14:42
    Podržavala
    drugu navijački frakciju.
    Pametnom dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija