Aleksandar Šapić novi gradonačelnik Beograda: Ovaj odnos snaga ćete sanjati posle sledećih izbora

Skupštine grada izabrala je za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koga je predložila lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".
Šapić je izabran tajnim glasanjem i za njega je bilo svih 57 odbornika koji su glasali.
 
Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, a izabrani su članovi Gradskog veća.
Obrazlažući predlog, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je Šapić bio jedan od najuspešnijih srpskih sportista svih vremena, ali da ga za funkciju gradonačelnika najviše preporučuju činjenice da je tri puta bio biran za predsednika opštine Novi Beograd, te da je bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koja je dobila najviše glasova na izborima.
 
"Njegov program na opštini Novi Beograd je neposredna komunikacija sa građanima i posvećenost rešavanju problema sa kojima se ljudi susreću na dnevnom nivou. Posebnu pažnju je posvetio starijim sugrađanima, kao i podsticanju najmlađih da se bave sportom", rekao je Nikodijević.
Podsetio je da je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila apsolutnu pobedu na izborima i da zato smatram logičnim da se "izabere čovek kome su Beograđani ukazali najveće poverenje za funkciju gradonačelnika".
 
Šapić je zatim predstavio svoj tim, zamenicu gradonačelnika Vesnu Vidović i 13 članova Gradskog veća.
 
Predstavljajući Vesnu Vidović, rekao je da je veliki deo karijere posvetila upravo onoj kategoriji kojoj je obećao da će se maksimalno posvetit - a to su svi oni koja rade sa decom - vaspitači, nastavnici, sve koji se bave vasptavanjem i obrazovanjem dece.
 
Dodao je da ne zna koliko će biti u prilici da poboljšaju nihova materijalna primanja a da će učiniti sve da im vrate dostojanstvo.
 
"To će biti jedan od njenih prvih zadatak maksimalno ću joj pomagati da svima koji rade sa našom decom, sa kojima ona ne tako retko provode i više vremena nego kod kuće učinimo sve da se osete dostojanstvenijim, da im pomognemo i finansijski", rekao je Šapić.
 
"Ovaj odnos snaga ćete sanjati posle sledećih izbora"
 
Šapić je poručio da će "izbori biti kada će biti", odnosno kada se izgubi većina u Skupštini grada Beograda.
 
"Na temu oročenog mandata i kada će biti izbora - izbori će biti kada će biti, kad se izgubi većina - za tri, šest meseci, za godinu dana, za dve, za četiri", rekao je Šapić odbornicima.
 
"Ovaj ovde saziv i odnos snaga ćete sanjati posle sledećih izbora", naveo je Šapić.
  • G pen

    21.06.2022 06:54
    Gedzovani bolje nisu ni zasluzili. Sta su zakuvali neka kusaju.
  • B

    21.06.2022 06:52
    V
    Nisam SNS ovac...al od svih oko Vucica..ovaj jedini drzi glavu uspravno ..barem tako meni izgleda....Ostali svi ko "Biljke u saksiji..žedne vode(eura)"
  • Nikola

    20.06.2022 22:34
    *
    Ko bolje da vodi Beograd na vodi od bivšeg vaterpoliste. Samo se plašim da ne potone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.