Za popravke nedostataka na vozilu na tehničkom pregledu rok sedam dana - dovoljno?

Rok za ispravke nedostataka koji se utvrde na vozilu na tehničkom pregledu novom odlukom produžen je sa tri na nedelju dana, podseća sajt Polovni automobili.
Za popravke nedostataka na vozilu na tehničkom pregledu rok sedam dana - dovoljno?
Foto: 021.rs
Do sada smo imali tri radna dana da se vratimo na tehnički pregled bez ponovnog plaćanja pune cene ukoliko prvi put ne prođemo tehnički pregled. Kako piše portal Polovni automobili, ovo je bio suludo kratak rok, pošto za to vreme često ne možete ni da zakažete odlazak u servis.
S obzirom na cenu tehničkog pregleda, ovo je mnogim vozačima bio zaista veliki problem. Padnete na tehničkom, jurite majstore i servise, ne uspete na vreme da sredite auto i onda ponovo morate da platite 6.000 dinara.
Ukupno, 12.000 dinara samo za tehnički pregled zbog nelogično kratkog roka koji je ostavljen za sređivanje automobila. Poređenja radi, u Hrvatskoj je rok 15 kalendarskih (ne radnih) dana.
 
Na sreću, ovaj rok je produžen sa tri na sedam radnih dana.
 
Međutim, iz razgovora sa brojnim vozačima i radnicima u servisima ovaj specijalizovani portal zaključuje da i dalje ostaje pitanje: Da li je sedam radnih dana dovoljno?
 
Servisi su često preopterećeni, naročito oni kvalitetniji i provereni, što znači da vlasniku neretko može da se zakaže dolazak tek za tri, četiri dana.
 
Tu je i pitanje koliko će auto provesti vremena u servisu. Na primer, za neke modele ili verzije modela, naročito starije, nabavka delova može da bude zaista problematična.
 
Neretko zadnje kočnice umeju zaista da zakomplikuju život vlasniku - kada i majstori počnu da sležu ramenima čak i nakon zamene mnoštva delova kočionog sistema.
  • Toma

    21.06.2022 17:09
    A da održavate vozilo ako vam je već neophodno? A da ga oterate kod majstora mesec dana pre tehničkog pregleda?
  • hm....

    21.06.2022 16:55
    i jel taj suroviji tehnički
    smanjio broj udesa, šta kaža statistika? koliko života je spašeno sa 10mm dužim brisačima i prefarbanom ogrebotinom od 2 cm? jel pijani i drogirani tinejdžeri manje ginu s obzirom da je vozački 1000 eura? da li će Darko Lazić voziti biciklo kad mu oduzmu auto po novom zakonu? oćel pevači glumci i ostali manje gaziti ljude i juriti kroz crveno? moja 2 centa...
  • H

    21.06.2022 13:37
    I sedam je malo...
    Pa kod boljih auto mehaničara se čeka bar toliko...
    Ako ste vraćeni zbog sijalice, brisača ili tako neke sitnice onda je i tri dana dosta, za ozbiljnu stvar je i sedam dana malo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija