Objavljeni zvanični rezultati obdukcije tela Mateja Periša

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela.
Oni su to naveli imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje, prenosi Nova.rs.
Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena, prenosi Nova.rs.
Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava osoba koje su pre nestanka bile u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.
 
Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.
 
Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.
 
Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Mateja Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.
 
Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.
  • Pa-Pa-Paranoja

    22.06.2022 00:44
    Pustite dečka da počiva u miru.
    Realista je 100% u pravu a ti Komšija i ti Nina nastavite da relativizujete i da generalizujete i globalizujete - zato smo tu gde smo.
    Dovoljno je spojiti par tačkica.
    Lepo je Realista konstatovao - zato svi vole da dolaze u Bgd, zato "navijači" obezbeđuju klubove, zato je Koluvija u "kućnom pritvoru" kao i Hrkalovićka i brani ih Đuka a i predsednik.
    Zato je Šarić vodio biznis iz sudskog pritvora, branio ga predsednik i onda je pušten u "kućni pritvor" dok DEA nije rekla STOP.
    Ovo su sve javno dostupne informacije, nisu naklapanja i spekulacije.
    A vi Srbi se i dalje prodajte za par crvenih, radno neradničko mesto u JP i malo povlaštenih tendera.
  • Dejan

    21.06.2022 22:08
    Velika je steta sto je tako mlad covek otisao...svi smo mi to radili, isto sto i on. Beskrajna tuga
  • Gvozden

    21.06.2022 20:42
    Zato Sam uvek za "sport,zdravlje I rodoljublje"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija