Bivši ukrajinski obaveštajac u jednomesečnom pritvoru u Srbiji

Više javno tužilaštvo u Nišu potvrdilo je da se ukrajinski državljanin A.N. nalazi u jednomesečnom pritvoru u Srbiji, koji mu je određen 9. juna, navodi Radio Slobodna Evropa (RSE).
Bivši ukrajinski obaveštajac u jednomesečnom pritvoru u Srbiji
Foto: 021.rs

Kako objašnjava Radio slobodna Evropa, reč je o donedavnom čelniku ukrajinske obaveštajne službe SBU Andreju Naumovu, koji je 7. juna navodno uhapšen na graničnom prelazu Preševo pod sumnjom za pranje novca.

Naumov, koga je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio 31. marta po optužbi za veleizdaju, uhapšen je zajedno sa nemačkim državljaninom koji je vozio automobil.
Policija je ranije saopštila da je tokom pregleda njihovog automobila pronašla više od 600.000 evra i oko 125.000 dolara u gotovini, kao i drago kamenje čija je vrednost procenjena na oko 6.500 evra.
 
Protiv njih dvojice je pokrenuta istraga "zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, kao saizvršioci", rečeno je za RSE iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.
 
Prema saznanjima ukrajinskog servisa RSE, Naumov je Ukrajinu napustio nekoliko sati uoči početka ruske invazije 24. februara.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je 14. juna da je Naumov uhapšen u Srbiji, ali nije naveo da li će biti isporučen Ukrajini.
  • Vigo

    22.06.2022 07:38
    Znam da neće, ali lepo zvuči
    Eto, uhapsiše jednog stranca zbog pranja novca. Sad bi mogli da se pozabave stotinama domaćih muvara koji rade to isto. Naravno treba da obrate pažnju i na ministre koji su kupovali po 24 stana.
  • Milan NS

    21.06.2022 21:13
    Bezveze!
    Trebali su prvo da pitaju njegovu tetku ako mu je ona pozajmila pare i kamenje.
    A ne odmah u pritvor!
  • Realista

    21.06.2022 21:01
    nezamenjiv kadar
    E, tog za ministra finansija a ne ovog sadašnjeg "totalnog idiota" (formulacija predsednika države, A. Vučića)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.