"Budžet Beograda najveći u novijoj istoriji", a od države dobio 28 miliona evra pomoći

Grad Beograd je za godinu dana dobio ukupno 3,3 milijarde dinara (28 miliona evra) od Ministarstva finansija.
"Budžet Beograda najveći u novijoj istoriji", a od države dobio 28 miliona evra pomoći
Foto: Pixabay
Najviše novca, 3,2 milijarde dinara, Beogradu je dodeljeno iz tekuće budžetske rezerve, piše Nova ekonomija.
Novac iz tekuće budžetske rezerve se prenosi u gradski budžet rešenjima Vlade. Kako je Nova ekonomija već pisala, najčešće obrazloženje, kada su u pitanju uplate Beogradu, jeste da se novac prenosi "iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti".
Istovremeno, tadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić je u oktobru prošle godine kazao da je budžet glavnog grada "najveći u novijoj istoriji grada, što je dokaz da se u Beogradu dobro posluje".
 
Ministarstvo finansija je na ime tekućih i nenamenskih transfera gradovima prošle godine uplatilo ukupno 14 milijardi dinara (119 miliona evra), navodi se u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI).
 
Ubedljivo najviše novca otišlo je Beogradu, a zatim Nišu 1,3 milijarde dinara (11,1 miliona evra), dok je Leskovac dobio milijardu dinara (8,7 miliona evra). Novi Sad je, kao jedinica lokalne samouprave, takođe dobio milijardu dinara, ali ova uplata spada u transfere za AP Vojvodinu.
 
Iz budžeta Ministarstva uplaćeno je ukupno 9,6 milijardi dinara za lokalne samouprave u Vojvodini.
 
Osim gradovima i lokalnim samoupravama, Ministarstvo je novac prenosilo i opštinama.
 
Ukupno 20,4 milijarde dinara (174 miliona evra) je na ime tekućih i nenamenskih transfera preneto nivou opština.
  • Jajajajajajaja

    22.06.2022 15:03
    Jel to tačno da gradonacelnik odlazi u Bg? Pa mi ćemo slaviti. Ima 3 bika da okrenemo. Samooo šta će pajtosi bez njega? Evo samo još njega da vidimo sa perikom Maje Gojković na celu skupstine BG i sve smo onda videli. Onda galens nastavlja gradnju ali u Bg,razne Bocare,Urosi,Barci,Poks…i ostala boranija neka pakuje kofere pa za njim u nove pobede. Najveći uspeh biće smena lokalnih odbornika koji su nam svima dobro poznati kao neradnici i paraziti na našim grbinama.
  • Kum

    22.06.2022 11:44
    nije rajsfešlus
    Ajde, gradonačelniče neka je srećno i berićetno! Bolje da ti država da, pa ti uzmi koliko ti je dosta, pre nego što kreneš u nove pobede. Imaj meru!
  • Statističar

    22.06.2022 10:03
    Izvor:
    © 2022 - Republički zavod za statistiku. Sva prava zadržana

     Finansirano od strane Evropske unije


    2020, Regionalni bruto domaći proizvod po stanovniku, indeh nivoa [indeks]
    REPUBLIKA SRBIJA: 100,
    Region Južne i Istočne Srbije: 65,4
    Region Šumadije i Zapadne Srbije: 66,7
    Region Vojvodine: 95,9
    Beogradski region: 171,5

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.