Vučić prelomio: Sa Ramom i Kovačevskim u četvrtak ide na samit u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitr Kovačevski, doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit EU-Zapadni Balkan.
Ovaj samit će se sutra, 23. juna održati u Briselu.
U saopštenju iz kabineta predsednika se navodi da su u današnjem razgovoru Vučića, Rame i Kovačevskog razmotrene okolnosti vezane za učešće na samitu i da su lideri tri zemlje, posle detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, doneli odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima EU.
"Imajući u vidu da Srbija, Albanija i Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja", ističe se u saopštenju.
 
Dodaje se da je odluka o zajedničkom učešću i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama.
 
Svesni smo da teme o kojima ćemo razgovarati na samitu neće biti lake, ali će naše učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije, poručila su tri ledera.
 
"Dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana", ističe se u saopštenju. 
  • Z13

    22.06.2022 18:43
    Nikad kraja
    Svet je u krizi zbog korone i rata u Ukrajini, ali balkanski cirkus daje predstave non stop.
  • Mile rent-a mozak

    22.06.2022 16:27
    I Pećko pivo, predsedniče, i Pećko pivo! I dogodine na skijanju na Brezovici.
  • Vele

    22.06.2022 13:29
    Prodaja
    Normalno da se ide, a sto je predao elektro mrezu Kosovu to nema nigde po rezimskim medijima.Dakle to je to,drzali smo jos struju donekle a sad ni to.Dakle Kosovo je prodato

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija