Bez brige: Cena droge u Srbiji ista, na nju nisu uticali ni pandemija ni kriza

Cena droge u Srbiji se, po svim pokazateljima, kreće u istim okvirima, nema drastičnog pomeranja zbog pandemije i ekonomske krize.
To je izjavio direktor Kancelarije Vlade Srbije za borbu protiv droga Milan Pekić.
On je, na otvaranju konferencije povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, rekao da je Srbija i dalje na centralnobalkanskoj ruti šverca droge iz Azije i Albanije, i dalje prema Evropi, ali je i dalje tranzitna zemlja, koja se zbog dobrog rada policije, sve više zaobilazi.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova izuzetno dobro obavlja svoj posao, sa ulica 'skida' ogromne količine narkotika. Najčešće se zaplenjuje marihuana, manje je zaplena heroina, ali je porast kokaina i sintetičkih droga", istakao je Pekić.
 
On je ukazao na to da će, zbog rata u Siriji i pokretanja migrantske krize, pandemije, sukoba u Ukrajini, energetske i krize hrane, mnoge vlade zapostaviti problem droga.
 
Pekić je naveo i da u izveštaju UN stoji da je problem droga ostao isti, a da se u pandemiji čak i uvećao problem zloupotrebe lekova, da je upotreba marihuane kao najzastupljenije vrste droge porasla za 18 odsto u poslednjih 10 godina, kokaina 22 odsto, a sintetičkih droga 50 odsto.
 
"Boriti se protiv droge ne pripada samo jednoj instituciji, od porodice do Vlade svi treba da daju doprinos tome", zaključio je Pekić. 
  • Tjax

    23.06.2022 15:11
    Eto bar neka lepa vest
    Treba da postanemo prvi u regionu posto samo to znamo da radimo
  • F

    23.06.2022 13:07
    F
    Zaista smo ekonomski Tigar?!
  • Okrugli ćošak

    23.06.2022 12:14
    Za cenu i kvalitet garantuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim centrima za obuku u Andima. Prvo pročitati uputstvo za upotrebu, rok trajanja neograničen, iskoristite aukcijske cene zaplenjene robe iz Fundusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija