Tužilaštvo demantuje MUP da su izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića

Više javno tužilaštvo nije izdalo nalog da se u Sektoru unutrašnje kontrole saslušaju Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović, kako se inače navodi u saopštenju MUP-a.

To je za N1 potvrdila portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zašto je MUP to naveo - ne znaju, ali s obzirom na to da Hrkalović i Stefanovića postavlja Vlada Srbije, oni ni nemaju takve ingerencije, navode iz VJT.
Ranije danas MUP je saopštio da su ministar odbrane i Dijana Hrkalović pozvani na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole.
 
"Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja", navodi se u saopštenju.
 
Bivša sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović u intervjuu za Objektiv.rs iznela je niz optužbi na račun bivšeg ministra policije, a sadašnjeg vojske Nebojše Stefanovića, između ostalog da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića. Takođe, ona ga je označila kao glavnog krivca za brojne druge afere. Jedna od optužbi je i da je Stefanović lično štitio klan Veljka Belivuka.
 
Ministar odbrane Nebojša Stefanović je na njene optužbe izjavio da je Hrkalović iznela bujicu laži o njemu, tvrdeći da je bila na odmoru u Izraelu sa jednim od vođa kavačkog klana. Rekao je da je Hrkalović imala veze sa članovima kriminalnih grupa, da je sa njima bila u intimnim odnosima, a da je retoriku prema njemu promenila kada je promenila advokata.
  • i tako ce se oni

    24.06.2022 07:52
    deemantovati.....
    do besvesti......dok svu tu bagru ne najurimo !
  • Ristanović

    23.06.2022 21:32
    Pa baba jula,u dogovoru sa AV,radi ono što bi trebalo da sprečava,krši zakon.
    Privatizovana država,što ne bi i policija?
  • Marko

    23.06.2022 18:26
    Pa onda je Vulin opet privatno iskoristio MUP da braći pomogne. Kako je MUP mogao da izda saopštenje u kome kaže da ih zovu na zahtev tužilaštva a ovi pojma nemaju. Ko je onda uputio poziv a pozvao se na tužilaštvo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija