Ukinuto rešenje kojim se Dijani Hrkalović ukida kućni pritvor i nošenje nanogvice

Apelacioni sud je ukinuo rešenje kojim se bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović ukida kućni pritvor i nošenje nanogvice i dozvoljava da se brani sa slobode.
Rešenje je odlukom sudija Apelacije vraćeno Višem sudu na ponovno odlučivanje.
Izvor FoNeta iz Apelacionog suda nije precizirao šta su sudije navele kao razlog za takvu odluku, ali pretpostavlja da je razlog to što Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, svojim istupima u javnosti ometa sudski postupak.
Pritvor se ukida kada ne postoji opasnost da će optužena osoba ometati sudski postupak koji je u toku.
 
Pre nego što je rešenje Višeg suda da Hrkalović skine nanogvicu postalo pravosnažno, ona je u javnosti počela da daje intervjue sa informacijama koje se značajno razlikuju od onih koje je iznela u sudnici.
 
Pošto je Viši sud Dijani Hrkalović ukinuo pritvor, doneta je blaža mera zabrane napuštanja Beograda, a istovremeno joj je i privremeno oduzet pasoš.
 
Hrkalović je imala obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu. Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.
  • Pera

    25.06.2022 09:32
    Mafija=vlast
    Kakva je ovo država, da se bivši ministar Mupa i bivša drž sekretarka javno optužuju da sarađuju sa mafijom, dilerima i klosarima?
    Oboje u zatvor, aman, ima li nekog sistema ovde?
    Eeeeeeej...oslepeću od ovog što čitam ovih dana....majke mi...
  • Paja

    24.06.2022 17:09
    Omg
    Hahahaha ma pustajte nevolju i ekipu,odlezali su svoje! Kakva je ovo septicka jama od zemlje.
  • Goran

    24.06.2022 13:26
    Tuga
    Gledam ove botove ovde sto su zaduzeni da lupaju minuse na komentare i pitam se da li se oni icega stide? Da li imaju i malo obraza da se prodaju tako jeftino i da se ponizavaju. Ljudi osvestite se, i vama je lose, svesni ste stanja u drzavi a vi i dalje verujete sns sekti prodajete im se za neku mizeriju. Botovi prodane duse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija