Matić: Polovina vaučera od 15.000 dinara je za one koji su se već prijavili u januaru

Polovina od 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji namenjena je građanima koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara.
Matić: Polovina vaučera od 15.000 dinara je za one koji su se već prijavili u januaru
Foto: Pixabay
To je izjavila ministarka turizma Tatjana Matić.
 
"To su svi oni građani koji su već ostvarili to pravo i podigli svoje vaučere od 5.000 dinara početkom godine", rekla je Matić za televiziju Pink i dodala da njih 100.000 sada ima pravo da se prijavi za tu razliku od 10.000 dinara.
Ona je podsetila da za vaučere mogu da se prijave penzioneri, nezaposleni, studenti, ratni i vojni invalidi, civilni invalidi, oni koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, oni koji imaju poljoprivredna gazdinstva i zaposleni koji imaju primanja manja od 70.000 dinara.
Matić je dodala da će vaučeri važiti do 31. oktobra, a da prijava počinje od ponedeljka u svim poslovnicama Pošte Srbije.
 
Govoreći o 2021. godini iz perspektive turizma, ministarka je istakla da je oboren rekord i da je Srbija imala više od 1,5 milijardi evra deviznog priliva.
 
"Ove godine, po svemu sudeći, imaćemo još veći devizni priliv. U ovom trenutku, imamo više od 5,5 miliona noćenja u Srbiji. Imamo porast od više od 140 posto dolazaka stranih turista u Srbiju. Očigledno da je Srbija jako popularna destinacija i mislim da su ovi vaučeri i više nego pravi potez, više nego potrebni", kazala je ona.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije danas da će država podeliti 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji, uz mogućnost da se broj vaučera poveća za još 100.000.
  • ?

    26.06.2022 12:57
    Nije mi jasno kako će dobiti novac oni što su već dobili vaucar od 5000 hiljada i bili na odmoru, dali će im hotel u kome su bili na osnovu vaučara vratiti 10000 hiljada dinara ,prošle godine mi kasnio vaucar kada se vratio sa odmora za par dana dobio vaucar a predao više od mesec dana unapred polaska ,tako da mi propao vaucar.
  • Rade

    26.06.2022 09:30
    Ucio ih prvorodjeni
    Da da, sada Grci dolaze u Srbiju leti, a ne obratno. Prava sns ministarka.
  • A3

    26.06.2022 06:49
    Jel neko kapira?
    Nije loše pomoći onima koji imaju skromna primanja, samo je teško to uklopiti u priču u ekonomskom tigru. Nešto ne štima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.