Grupa srpskih lekara koji su bili zaglavljeni na aerodromu krenula avionom za Srbiju

Grupa od oko 80 lekara iz Srbije koji su, zbog kašnjenja leta iz Lisabona za Frankfurt, ostali da čekaju na frankfurtskom aerodromu, poleteli su oko 12 časova avionom Lufthanze za Beograd.
Grupa srpskih lekara koji su bili zaglavljeni na aerodromu krenula avionom za Srbiju
Foto: Pixabay
To je za Tanjug generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović.
Reč je o grupi od 106 srpskih lekara koji su bili na kongresu u Lisabonu i zaglavljeni na frankfurtskom međunarodnom aerodromu, pošto zbog kašnjenja leta za Frankfurt u subotu uveče nisu uspeli da se ukrcaju na let za Beograd.
Radovanović je rekao da je Lufthanza izašla u susret našim putnicima i obezbedila dodatna mesta.
 
"Svi koji su bili na listi čekanja otišli su direktno ili preko drugih destinacija nazad u Srbiju", naveo je on.
 
Objasnio je da se deo od preostalih oko 26 putnika vratio juče ili se vraća danas u sopstvenoj režiji.
 
"Neki su otišli do Štutgarta ili do Švajcarske, ili letovima do Zagreba, pa onda kolima do Beograda. Pojedini su otišli na direktan let od Nirnberga za Beograd. Deo njih se juče ukrcao na letove ka Beogradu drugih avio-kompanija, koje su imale po nekoliko slobodnih mesta", rekao je Radovanović Tanjugu.
 
Kazao je da je u saradnji sa Lufthanzom za lekare koji su došli u subotu uveče u Frankfurt bio obezbeđen, druge noći, smeštaj u hotelu.
 
Radovanović je rekao da postoji još jedna grupa od 39 naših lekara i turista koji sinoć zbog istog razloga, kašnjenja leta iz Lisabona, nisu uspeli da se ukrcaju u Frankfurtu za Beograd i dodao da je za njih odmah obezbeđen smeštaj u hotelu.
 
Ta grupa će krenuti večeras za Beograd letom u 21.50 časova, dodao je Radovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.