Otvoren rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH

Rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine zvanično je otvoren danas, 27. juna.
U okviru novog graničnog prelaza Kotroman nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje, što će značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe. 
Pored prostranog objekta za smeštaj graničnih službi, postavljene su i kontrolne kućice na saobraćajnim trakama, podignuta je nadstrešnica, kao i javni sanitarni čvor, a ceo prelaz je pokriven video nadzorom.
Pored unapređenja putničkog, poboljšanje kvaliteta očekuje i teretni saobraćaj, pa će tako kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.
 
Preko graničnog prelaza Kotroman vodi najkraći put do Boke Kotorske, pa se očekuje da će se mnogi putnici već tokom predstojeće sezone odlučiti da tuda krenu put mora, što će doprineti rasterećenju najfrekventnijeg prelaza ka crnogorskom primorju, graničnog prelaza Gostun, čija rekonstrukcija je u toku. 
 
Granični prelaz Kotroman je jedan od osam graničnih prelaza između Srbije i BiH. U radove je uloženo nešto više od 4,6 miliona evra, od čega je 2,1 milion evra izdvojeno iz pretpristupnih fondova EU, dok je nešto više od 2,5 miliona evra obezbeđeno kroz nacionalno sufinansiranje preko Uprave carina za prvu fazu, i Republičke direkcije za imovinu za drugu fazu izgradnje. 
 
Projekat je deo šire saradnje Srbije i EU u oblasti integrisanog upravljanja granicama. 
  • Александра

    27.06.2022 14:00
    Бем те робијо
    Исти сам прешла 17.06.2022. и 26.06.2022. Био је потпун завршен и није било радова, али без обзира на три траке, саобраћај се одвијао само једном траком као и у време када је то био само мали, неугледан прелаз, без настрешнице. Тада се није чекало.

    С босанске стране је остао исти као некад, никакво проширење, траке, лудила и раде брже него наши. Изађеш из Босне чекајући да заврше два до три аутомбила испред тебе, наши "накрцали" 20 до 25 комада, све тако улицкани у три траке. Исти случај је на прелазу Ситница између БИХ и ЦГ. Свака част босанским граничним полицајцима. Наши и ЦГ - мртва трка ко је гори.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.