Stan u Novom Sadu se izda za 18 dana, u Beogradu za 17

Prosečno vreme oglašavanja stanova za izdavanje u Beogradu je 17 dana, dok se u Novom Sadu izdaju za 18.
Stan u Novom Sadu se izda za 18 dana, u Beogradu za 17
Foto: Pixabay
U Nišu i Kragujevcu je to u proseku za 16, u Subotici za 14, a u Kraljevu za pet dana, pokazala je analiza portala 4zida.rs.
Jasmina Gavrilov Dražić sa ovog sajta ocenila je da je u manjim gradovima dovoljno da zaživi jedna nova fabrika, pa da se već oseti "nestašica" stanova za izdavanje.
Kada je reč o beogradskim opštinama, najbrže se izdaju stanovi na Paliluli - 13 dana, zatim u Zemunu za 14 dana, a na Zvezdari i Čukarici novi stanari se usele za 15 dana.
 
Njihova analiza pokazala je da na tržištu na izdavanje najduže čekaju stanovi na Savskom vencu - u proseku 34 dana.
 
"U ovoj opštini izgrađen je velik broj stanova, i veća je ponuda stanova za izdavanje u odnosu na ostale opštine. Dodatno, u opštinama Savski venac, Vračar i Stari grad ima i najviše luksuznih nekretnina koje, po pravilu, nešto duže čekaju na stanare nego što je to slučaj sa povoljnijim stanovima namenjenim studentima", rekla je Gavrilov Dražić. 
  • igor_t

    28.06.2022 09:53
    Naravno da svi rentiraju i rentirace sve vise jer kupovina postaje nemoguca misija za mnoge.
    A sto se tice otvaranja fabrika i odmah "nestanu" stanovi, pa naravno kada se ljudima prevoz ne isplati, sopstveni nikako, a javni ne postoji. Uglavnom nemaju drugu opciju nego da rentiraju nesto.
  • Mire

    28.06.2022 09:16
    Mire
    Pre sam izdavao stan na duzi period a sada izdajem stan na dan! Isplatljivije je u svakom smislu i zarada je zaista velika! Zavisi od zgrade enterijera lokacije parkinga! U novim zgradama moderno opremljen stan nema ispod 50 evra na dan jedino ako neko uzima na nedelju dve skines mu 10 evra najvise i od 12 meseci bude samo dva slobodno ovo je prepuno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.