Vuletić: Ako patrijarh Porfirije voli spiskove, neka sastavi spisak pedofila i korumpiranih popova

U Građanskom demokratskom forumu uopšte nisu iznenađeni objavom patrijarha Porfirija i navode da ako već voli spiskove, neka napravi spisak pedofila i korumpiranih popova.
"U društvu u kojem se stalno ponavlja opčinjenost liderom, sekularno obožavanje trenutnog cezara u državi koja nije više sekularna, u društvu u kojem su svi patrioti zapravo patrioti jedne tuđe zemlje, pa kad bi nas ona napala svi bi oni bili na njenoj strani, u kojoj se Božić paganski proslavlja pucnjavom i trubačima, u kojoj se slavi romantizam nasilja i ulepšavanje sveta strahotama, u kojoj pisac otac nacije u svom najpoznatijem delu tvrdi da je laž srpski nacionalni interes - u takvom društvu niko nema prava da bude u neverici zbog onoga što nam se događa", navodi u saopštenju Zoran Vuletić, predsednik GDF.
Kako dodaje, svaka reč ima svoj odjek, pa tako i svako ćutanje.
"I svi oni koji su ćutali dok je crkva postajala drugi najveći kapitalista u sekularnoj državi, dok je davala blagoslov i lomila slavski kolač kokošarima i palikućama, dok je promovisala mržnju, mutila vodu i zavađala region, dok se nije obazirala na integritet ni naših ni tuđih žrtava, dok je srozavala ljudsku sferu, a univerzalnu i spasonosnu Hristovu misao pretvarala u nacionalističko oružje i moralnu konfuziju - svi ti ćutolozi sada nemju nikakvog prava da budu u neverici", ukazuje Vuletić.
 
Prema njegovim rečima, civilizacija nije ništa drugo do upražnjavanje samodiscipline.
 
"Na tom poslu je srpsko društvo teško omanulo. A među glavnim krivcima je i crkva. I sada, umesto neverice, građanima bi bilo bolje da konačno izađu iz cerebralne menopauze, dobrovoljnog neznanja i neobaveštenosti, pa da se raspitaju malo gde to zapravo žive i koliko su ličnog doprinosa prineli na oltar društvenog kolapsa. Samo onaj koji sebe prekoreva, može sobom i da upravlja. I ako sada neko misli da su samo Porfirije i crkva krivci za ovaj skandal, ili uostalom za to što prošlost neće nikako da prođe, onda spas nije ni na vidiku. A patrijarh, ako već voli spiskove, neka sastavi spisak pedofila i korumpiranih popova, pa da mu se društvo oduži tako što će od države tražiti da se po hitnom postupku izbaci veronauka iz škole. Nemaju oni koga šta da nauče", zaključuje Vuletić.
  • Ivana

    02.07.2022 17:49
    Kratko i jasno neka napisu kako su zaradili da kupe 28 automobila svaki kosta preko 90.000 Eura? Spisak, zarada, placen porez? Ko so oni da ne placaju porez?
  • Zoran

    29.06.2022 19:45
    Vidim ljudima ovde je do neke makljaze. Ljudi polako. Najlakse je praviti problema. Ako je nekome do problema neka to obave u svoja 4 zida. Ostavite nas na miru. Sto se tice nvo, pa nvo Tonija Blera je pomogla Vucicu oko njegove kampanje. Uradite domaci pre nego pocnete da sejete mrznju. Sto se spiskova tice, sramota, da je nesto pocelo samo ne znam kada. Poslednji put je krenulo 5 oktobra, a od tad mi je pola familije otislo, bas zbog tih ultra-crkvenih nacionalista. Gde su tu 10 zapovesti.
  • Vlad

    29.06.2022 14:32
    Pa ljudi, veronauka u skolama treba da bude obavezna. Ja sam je imao u Republici Srpskoj. To je jedini nacin da ce uvide koliko je vera ustvari gomila gluposti, nelogicnosti i nedoslednosti. To ce im demistifikovati Hriscanstvo. Verujem da je jedan o najvecih razloga zasto sam sada ateista to sto sam kroz veronauku video koliko su to najobicnije bapske price.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija