Mihajlović: Realno je da se EPS zaduži dodatnih milijardu evra da bi mogao da funkcioniše

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) u ovu godinu ušlo sa "velikim gubitkom".
Mihajlović: Realno je da se EPS zaduži dodatnih milijardu evra da bi mogao da funkcioniše
Foto: 021.rs

Dodala da je "realno" da se zaduži dodatnih milijardu evra, kako bi moglo da funkcioniše.

"Platili smo mnogo, više od 700 miliona evra na uvoz električne energije, uglja i mazuta od trenutka kada je EPS imao kolaps u decembru", kazala je Mihajlović za TV Insajder.
Ona je dodala da će zima biti teška i da je zato nabavljeno dovoljno energenata za minimum 60 dana.
 
Mihajlović je rekla da je doneta Uredba o energetski ugroženom kupcu koja će zaštiti građane u slučaju da dođe do poskupljenja električne energije.
 
"Odluka (o poskupljenju) još uvek nije doneta zato što je mišljenje ministarstva finansija i Narodne banke Srbije da bi to uticalo na inflaciju i to je jedan od razloga zašto cena električne energije još uvek nije porasla. Kada oni budu smatrali da je to u redu u odnosu na fiskalnu stabilnost države, verujem da će do toga i doći", objasnila je ministarka.
  • Dr Miggyy

    04.07.2022 18:20
    ŠTA URADIŠE MAMLAZI SA EPS-om?
    Od nekadašnjeg uglednog EPS-a sada se svodi na smrdiju.Nekadsa na njenog čelu bili su elitni elektr i mašinski inženjeri i profesori.Sada Zorana i vlasti njih su oterali, te su doveli za čelnika pečenjara, a kada je on završio unapređenje EPS-a, sada se javno ne zna ko ga vod. Ministarka je forsiralai zelenu energiju i smanjenje potrošnje uglja i TE. Osim kadrovske strukture u EPS-u su prekobrojno zapošljenih sa najvećim platama u zemlji, uvozimo struju usled nedostatka domaće.. Loš rad EPS-a, a plate su najveće u zemlji, što reče Popaj ‘...e, nema pravde, nema neli?’ Ministarka Mihajlović će spasiti EPS novim zaduženjem od milijardu evra, za početak, jer je ona nezasita sa velikim prohtevima, a biće šta će biti. Nakon korone Zoka mora biti bolja!
  • Nina

    02.07.2022 07:30
    Carica !
    Uz to i ministarka ...
    Nije EPS problem vec svi Vi koji se sa partijskom knjizicom ,
    iako nema potrebe ,
    zaposljavate u drzavne institucije i nosite guzicu a ne glavu..
    Tako rade sve partije...

    Koji smo mi luzeri !
    Unistili buducnost i jos unistavamo ...



  • Rade

    01.07.2022 15:57
    Ministarka
    Sta onda kad se zaduzi 1 milijardu. Valjda prvo bih trebalo videti sta unutar epsa uraditi.
    1. Usaglasite prihode i troskove.
    2. Prestanite da EPS ptetvarate u socijalnu ustanovu.
    3.Dajte odgovor sto je prenos odvojen od proizvodnje najveca glupost . Tesla je rekao ko je vazan u elektro sistemu a) proizvodnja b) prenos c) potrosac.
    4. Menadzment
    5. Analiza pa tek onda kazi koliko treba da se zaduzi EPS.
    Ovako vam nece pomoci ni 2 ni 3 milijarde. Danas u sistemu EPSa preko 200 radnika je na odmoru u aranzmanima sindikata razni o trosku EPSa.
    Jedinice proizvodne toliko su dezorganizovane pa tu ni vise milijardi nepomaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija