Vulin kritikovao portparola EU zbog izjave o kosovskim tablicama

Ministar Aleksandar Vulin kritikovao je objašnjenje portparola EU Petera Stana da kosovske vlasti imaju pravo jednostrano da ukinu srpske talblice na Kosovu.
Vulin kritikovao portparola EU zbog izjave o kosovskim tablicama
Foto: 021.rs
On je izjavu ocenio kao "licemerno i kukavičko" i rekao da "priliči Evropskoj uniji i njenoj politici gaženja svih sporazuma za koje je sama svojim potpisom garantovala".
Stano je rekao, kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, i da je Brisel bio obavešten, ali ne i konsultovan o planovima vlasti u Prištini koji se odnose na registarske tablice i slobodu kretanja na teritoriji Kosova.
"Izjava Petera Stana da takozvano Kosovo ima pravo da jednostrano ukida srpske tablice na Kosovu i Metohiji uz licemerno i kukavičko objašnjenje da su ih Šiptari obavestili, ali ih nisu konsultovali, sasvim priliči Evropskoj uniji i njenoj politici gaženja svih sporazuma za koje je sama svojim potpisom garantovala. Stanu nije palo na pamet da pomene osnivanje Zajednice srpskih opština, niti da traži poštovanje Briselskog sporazuma, ali jeste da pravda šiptarske laži i da priprema opravdanje za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin u pisanoj izjavi.
 
On je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi da govori i radi kao predsednik svih Srba i da ne poklekne pred silom i licemerjem Evropske unije.
 
"Predsedniče, izborili ste se za vojnu neutralnost, koliko još ucena i napada treba da stigne iz Brisela, pre nego se odlučite da pitamo Srbe da li žele i političku neutralnost. Predugo nas lažu i ucenjuju, neka preuzmu i odgovornost za svoje laži", rekao je Vulin.
  • Vule

    01.07.2022 18:49
    Ne moze se reci da nema pravo
  • Pile

    01.07.2022 16:43
    Kosovo je Srbija, Krim je Rusija, bla-bla-bla, kakvi isprani mozgovi, radite nesto u zivotu osim sto pisete proruske komentare i lupate minuse normalnim ljudima kojima se ne dopada citava ova ludost koja se desava u Srbiji.
  • Ma

    01.07.2022 16:39
    Ma
    Ma obicno glupiranje za deo javnosti koji veruje! Kosovo je drzava i koliko znam dogov koji je AV imao istice mu rok na Jesen! Svaki gradjanin Kosova mora imati sva dokumenta i registraciju kola na tu drzavu stoje i normano!!! U cemu je problem ja zaista nemogu da svatim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija