Šest medalja mladih matematičara na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, održanoj u Sarajevu, šestočlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i pet srebrnih medalja i u generalnom plasmanu je zauzela drugo mesto.
Šest medalja mladih matematičara na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi
Foto: FoNet (Društvo matematičara Srbije)

To je ekipno najbolji uspeh od 2006. godine.

Zlatnu medalju osvojio je učenik prvog razreda Matematičke gimnazije Vojislav Andrić, a srebrne medalje učenica šestog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda Nina Šušić, učenik osmog razreda gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada Stefan Šebez i učenici osmog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Vladimir Lukić, Vladan Milićević i Andrej Pešić.
Lideri ekipe bili su Nenad Vulović sa Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Srđan Stefanović sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
 
Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete.
  • maki

    03.07.2022 09:53
    čestitke
    Bolje da čitamo i komentarišemo ovakve članke nego sve ostale gluost o EPS-u veronauci i Vulinu. Svaka čast deci i nastavnicima...Pišite o svakom detetu reč dve..To su naši genijalci...Bravooo
  • Caca

    02.07.2022 12:47
    Bravo deco!
    Nadam se da ce biti adekvatnih nagrada i za vas i za nastavnike koji su vas pripremali!
  • Nina

    02.07.2022 12:21
    Bravo deco
    sto gajite prave vrednosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija