Samo dizajn i štampanje turističkih vaučera košta građane 9,9 miliona

Izradu dizajna i štampanje 300.000 turističkih vaučera Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija platiće 9,9 milona dinara, što je oko 84.000 evra.
Samo dizajn i štampanje turističkih vaučera košta građane 9,9 miliona
Foto: Pixabay
Nova ekonomija piše da javna nabavka podrazumeva da će se vaučeri štampati sa vodenim žigom i zaštitom od falsifikovanja.
Kako bi se sprečila zloupotreba vaučera, odnosno njihovo umnožavanje, kopiranje ili falsifikovanje, predviđeno je da se vaučeri izrade na papiru koji omogućava "maksimalnu zaštitu", odnosno pristup i tehnologiju istu kao kod proizvodnje papirnog novca, navodi se u tehničkoj specifikaciji.
U planu je štampanje 100.000 vaučera vrednosti 10.000 dinara i 200.000 vaučera vrednosti 15.000 dinara.
 
Na vaučerima treba da budu odštampana novčana vrednost vaučera, podaci o izdavaocu i korisniku vaučera, izjava korisnika vaučera o korišćenju usluge, naziv ugostiteljskog objekta, krajnji rok korišćenja (31. oktobar 2022.), kao i serijski broj (bar kod). 
 
Ministarstvo će sukcesivno dostavljati ponuđaču spiskove sa podacima korisnika vaučera u odnosu na koje će ponuđač štampati određene količine vaučera, a u skladu sa zaključenim ugovorom i raspoloživim budžetskim sredstvima, piše u specifikaciji. 
 
Rok za štampu i isporuku vaučera Pošti Srbije je maksimalno sedam kalendarskih dana po dostavi podataka. 
 
Rok za dostavljanje ponuda je 11. jul.
 
Kako bi podstakla domaći turizam, država planira da dodeljuje vaučere sa subvencionisano korišćenje usluga smeštaja, sa mogućnošću korišćenja doručka, polupansiona ili pansiona kod istog ugostitelja na teritoriji Srbije.
 
Vaučeri se dodeljuju za posete u trajanju od najmanje pet noćenja, u mestima izvan prebivališta korisnika vaučera. 
 
Njih mogu da dobiju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog, kao i radno anagažovani kojima primanja ne prelaze 70.000 dinara mesečno.
 
Pravo na vaučere imaju i ratni vojni invalidi i civilni invalidi rada sa primanjima manjim od 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.
  • Odgovor

    03.07.2022 15:31
    Naso se prozvan? Provera imovine i devizne penzije je potreba i duznost drzave!
  • Odgovor

    03.07.2022 14:16
    Penzioner ,ajde ne lupaj bez veze takav nemože dobiti vaucar ,a šta se tiče stanova što ti bar deset nemaš ,kako si zlo ,ako je pokrao ići će u zatvor ako je zaradio i nešto nasledio neka uživa .Ko je meni kriv što nas otac 5 imao i nikom ništa pružiti nije mogo pa se snalaziti kako možemo ,jedino mi žao što vaučarima nisu mogli da grede i za one što idu u julu ,ti su oštećeni.
  • Penzioner

    03.07.2022 12:55
    Ne uzima se u obzir sto neko ima inostranu penziju u proseku od 1000 e, i izdaje po 5 stanova tako je u neravnom polozaju penzior sa 20.000 din

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija