Oko 600 putnika satima čekalo zbog kvara na vozu Beograd - Bar, nadležni kažu - uzrok vrućina

Posle nekoliko časova zastoja, voz sa 600 putnika, koji je sinoć krenuo iz Beograda ka Baru i ostao zaglavljen u Brodarevu, krenuo je ka Bijelom Polju.
Oko 600 putnika satima čekalo zbog kvara na vozu Beograd - Bar, nadležni kažu - uzrok vrućina
Foto: 021.rs
Pomoćna lokomotiva je stigla iz Užica i voz je krenuo ka Bijelom Polju. 
Na fejsbuk grupi "Vozom kroz Crnu Goru" objavljeno je da je pomoćna lokomotiva stigla u 11.29, a voz nastavio put u 12.05.
Kako je saopštilo preduzeće "Srbija voz", do kvara je došlo zbog visokih spoljašnjih temperatura.
 
Kako je objavio RTCG, međunarodni voz 433 koji je prevozio oko 600 putnika nekoliko sati je stajao u Brodarevu zbog kvara na motoru. Po redu vožnje, voz je jutros oko 7.30 sati trebalo da stigne u Bar. 
 
"Zbog visokih spoljašnjih temperatura došlo je do tehničkog kvara lokomotiva tokom putovanja međunarodnim večernjim vozom za Crnu Goru, koji je 3. jula krenuo iz stanice Zemun za Bar u 19.58 časova. Kao odgovorno društvo, 'Srbija voz' je odmah preduzeo sve aktivnosti kako bi voz bio pokrenut u najskorijem roku. Putnicima u vozu podeljeno je osveženje, a naše osoblje je na raspolaganju za sve dodatne informacije", saopšteno je iz "Srbija voza".
 
Kako su naveli iz ovog javnog preduzeća, svi putnici će na osnovu priložene kupljene vozne karte moći da dobiju deo novčanih sredstava u iznosu od 50 odsto.
 
"Železnički prevoz Crne Gore ne može uputiti svoju lokomotivu iz razloga što, shodno pravilima i sporazumu sa 'Srbija vozom', na teritoriji Srbije voz vuče njihova lokomotiva, a u Bijelom Polju preuzima naša. Po dolasku lokomotive u Brodarevo voz će nastaviti putovanje do Bijelog Polja, odakle će ga preuzeti lokomotiva ŽPCG", rekli su u Železnicama Crne Gore.
 
Inače, kako je rekao jedan od putnika iz voza listu Danas, "niko od nadležnih se nije udostojio da putnicima obezbedi makar vodu, a kamoli sendviče i drugo osveženje". 

Teme

voz
  • Marko

    05.07.2022 15:50
    Raspad
    Srbijanske zeleznice se raspadaju,od Uzica do Prijepolja prosecna brzina je 30km/h .posle ovolikog kasnjenja putnicima bi trebao da se vrati novac za kartu ,jer su izgubili citav dan . U Crnoj Gori iz iskustva znam da ako voz kasni 2 sata vracaju novac
  • Locomotion

    04.07.2022 20:50
    Fora s fejsa
    " U Japanu voz ide brzinom od 600 km/h, i ne vidi se okolina, kada se pogleda kroz prozor". U brzom vozu Beograd - Bar, možete videti za vreme putovanja kako drvo lista i kako mu lišće opada. A u Bosni Selma još putuje na fakultet. Fast Railroad of Balkan.
  • Nemanja

    04.07.2022 20:14
    Slika i prilika ekonomskog tigra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.