Inspektor od preduzetnika tražio 500 evra da ga zaštiti od kolega

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv poreskog inspektora Aleksandra M. (31) zbog trgovine uticajem.
Inspektor od preduzetnika tražio 500 evra da ga zaštiti od kolega
Foto: Pixabay
On se tereti da je 15. novembra 2021. godine od zaposlenog u jednoj preduzetničkoj radnji zahtevao 500 evra da bi ga zaštitio od drugih poreskih inspektora, kako ne bi vršili kontrolu poslovanja te radnje u narednom periodu, niti mu pisali kazne i zatvarali objekat na određeno vreme zbog eventualno učinjenog neevidentiranja i neizdavanja fiskalnih racuna, saopštilo je Više javno tužilaštvo.
Okrivljeni je, kako se sumnja, od zaposlenog iz te preduzetničke radnje 30. novembra primio traženih 500 evra, u apoenima pet novčanica po 100 evra, nakon čega je uhapšen, a policija mu je oduzela novac.
Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Aleksandra M. oglasi krivim i osudi na kaznu od godinu dana zatvora, novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i da mu izrekne meru bezbednosti - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od tri godine.
  • seee

    06.07.2022 00:06
    i Država trguje uticajem
    I Država preko svojih predstavnika trguje uticajem, pa još ni jednog glavonju nisu uhapsili. Toliko su se ugojili od euro sendviča da im se ni identitet ne može utvrditi. Ajde Jovanjica, Hrkalovićka da vidimo šta je i za koga radila, Njofra i ovaj što nije išao u vojsku a postao ministar. To samo u vladi SNS stranke ima.
  • Nada

    05.07.2022 14:12
    I, posle 3 godine...
    Nazad na isti posao i unapređenje!
    Umesto da se trajno udalji od svih državnih službi.
  • X

    05.07.2022 13:34
    X
    Taman za crne dane koliko je i preporuceno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.