Ponoš predstavio novu stranku "Srbija Centar - Srce" i svoj tim: Za ulazak u EU, a protiv SNS

Zdravko Ponoš izjavio je danas, na predstavljanju svoje političke organizacije Srbija Centar (Srce), da su njena osnovna programska načela zalaganje za ulazak Srbije u Evropsku uniju.
Takođe, kako je rekao Ponoš, načelo je i saradnja među opozicionim strankama, bar u borbi za bolje izborne uslove.
Ponoš, koji je na predsedničkim izborima održanim 3. aprila ove godine, učestvovao kao kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", na konferenciji za novinare rekao je da će na jesen biti održani izbori za organe tog pokreta.
On je rekao da je osnovni cilj političkog delovanja Srbija Centra uspostavljanje države koja će biti u službi svih građana, a da je osnovni preduslov za to odlazak sa vlasti Srpske napredne stranke. 
 
Ponoš je predstavio tim ljudi koji će činiti njegov pokret.
 
"Pomenuću neke od uglednih ličnosti koje su izrazile spremnost da se angažuju, to su infektolog Dragan Delić, istoričar Bojan Dimitrijević, profesor Petar Bulat sa Medicinskog fakulteta, doktor Bogdan Stojanović. Sa nama će biti i Slobodan Cvejić sa Filozofskog fakulteta, član REM-a u jednom periodu. Sa nama će biti Zoran Drakulić, privrednik i predsednik kluba 'Privrednik', kao i Sofija Mandić, koja neće biti članica organizacije, ali će nam pomoći u oblasti vladavine prava. Uz nas je i Dijana Vukomanović sa Instituta za društvene nauke, a u našem resoru za spoljnu politiku biće asovi srpske diplomatije, profesionalne diplomate, bivši ambasadori - Dušan Crnogorčević, Milovan Božinović, Rajko Bogojević, Slobodan Raković, Duško Lopandić, Jelica Kurjak...", istakao je Ponoš.
 
Ponoš kaže da Savo Manojlović, za sada, neće biti deo pokreta i dodao da "ne znamo šta vreme nosi". Na pitanje da li će Dejan Bodiroga biti deo tima, kazao je da bi za Srbiju bilo bolje da on bude prvi čovek evropske košarke.
  • 65+

    06.07.2022 16:18
    obican gradjanin
    Pa glasali su vec za njega ! Mnogi nisu uopste culi za Ponosa. Da je bila Marinika i Aleksic bi bio problem za av. Ovako, tu smo gde smo. U mulju dna. Mnogo zahvaljujuci Djilasu i njegovom izboru. Advokat Prelevic je imao najvise sansi.
  • T

    06.07.2022 15:53
    T
    Podrska i sve najbolje! Glasam za sankcije Rusiji i priznanje drzave Kosovo! U cemu je problem sto je neko iskren,realan i hrabar?! Samo napred G. Ponos NS je uz vas do pobede!!!
  • Branko

    06.07.2022 15:49
    Branko
    Svaka cast i podrska! Napokon neko svetlo u ovom mraku! Spadite ovaj narod iako je poludeo od njih samih jer su nesvesni svog ludila! Zelim da zivim u normalnoj Srbiji! Hocu kao Hrvatska u EU i monetu Evro!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.