Portal Objektiv proglašen krivim zbog vređanja Marka Vidojkovića i njegove supruge

Portal Objektiv je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu proglašen krivim zbog povrede dostojanstva i prava na privatnost Marka Vidojkovića i njegove supruge Đurđije.

Nadoknada za štetu i duševni bol određena je na 260.000 dinara, prenosi Cenzolovka.

Odštetni zahtev bio je 400.000 dinara.
Poznati pisac, satiričar i novinar žalio se na presudu Apelacionom sudu.
 
"Nema šanse da se bez borbe pomirimo sa sumom manjom od one koju smo tražili. Javnost mora da zna kakvim se sredstvima režim služi, dokle su spremni da idu, ali mora da zna i da će o Vidojkoviće slomiti zube svako ko pokuša nešto slično“, poručio je.
 
Vidojković je tužio Objektiv pre godinu dana zbog fotografije i teksta objavljenih 8. maja 2021. godine, u kom je nazvan pedofilom, a njegova supruga proglašena žrtvom pedofilije.
 
Tekst je i dan-danas dostupan na tom portalu, a bio je uvod u jednu od mnogobrojnih hajki, pretnji i uvreda na društvenim mrežama kojima je Vidojković već godinama izložen.
  • NSCitizen

    09.07.2022 06:32
    @Limanac
    A šta,predsednika kao boli nešto za gradjane Srbije pa ga zato treba poštovati?Bolje pojedi svoj sendvič pre nego ubudjavi na ovoj vrucini ili počni da razmišljas svojom glavom ako to možeš.
  • R49

    09.07.2022 05:44
    Ne gasi se
    @ Лиманац

    Dobro, zaradio si sendvič. Dosta za danas. Imaj milosti.
  • Lepi Brka

    08.07.2022 23:48
    Biologija
    Marko je kovid za sns. Budi kao Marko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija