MUP roditeljima: Decu mlađu od 12 godina nemojte voziti na prednjem sedištu

MUP apeluje na roditelje i organizatore putovanja da poštuju saobraćajne propise, decu prevoze u dečijim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve.
MUP roditeljima: Decu mlađu od 12 godina nemojte voziti na prednjem sedištu
Foto: Pixabay
Da decu mlađu od 12 godina ne smeju da prevoze na prednjem sedištu, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.
On je upozorio da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.
"U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove", kazao je Lakićević.
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj - da nijedno dete ne strada u saobraćaju, kaže se u saopštenju MUP-a.
  • Zebra

    09.07.2022 19:18
    Najbolji su mi ovi koji kažu - kako je nekad moglo… Pa nekad su auti išli dosta sporije i dosta ih je manje bilo na ulicama. Svako ko misli da njegovo dete ne treba da bude u sedistu vezano treba oduzeti i dete i auto. Verujem da će mu auto više nedostajati…
  • NS

    09.07.2022 15:16
    Čudo
    Čudo kako smo mi starije generacije u opšte i živi a nismo imali te silne propise i zakone za otimanje para.
  • GremliNS

    09.07.2022 12:58
    Taxi
    Ovo ne važi za taxi prevoz, državu u državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.