Javnobeležnička komora Srbije: Uhapšeni Ž.B. nije više javni beležnik

Javnobeležnička komora Srbije odbacila je navode da je danas uhapšen javni beležnik iz Pančeva, kako je ranije saopšteno iz MUP-a, uz objašnjenje da on ne obavlja taj posao već sedam godina.
Javnobeležnička komora Srbije: Uhapšeni Ž.B. nije više javni beležnik
Foto: 021.rs
Kako su iz te komore naveli u saopštenju, Ž.B. je obavljao javnobeležničku delatnost u Pančevu od septembra 2014. do oktobra 2015. godine, kada je suspendovan nakon što je kontrolom komore utvrđen niz nepravilnosti u njegovom radu.
"U disciplinskom postupku izrečena mu je kazna oduzimanja prava na obavljanje javnobeležničke delatnosti, a konačno je rešenjem ministra pravde utvrđeno da je javnom beležniku Ž.B. prestala delatnost pismenim otkazom 30. decembra 2015. godine", navodi se u saopštenju.
Istakli su da JKS insistira na striktnom pridržavanju propisa i u svakoj kontroli utvrđuje da li beležnici postupaju u skladu sa zakonima i propisima, kao i da  insistiraju na odgovornosti svakog pojedinca koji obavlja ovaj posao.
 
"Javnobeležnička komora Srbije pozdravlja sve akcije nadležnih organa u kojima se utvrđuje odgovornost i onih lica koja su obavljala javnobeležničku delatnost i, u skladu sa Zakonom, uvek je spremna da pruži podršku istražnim organima", dodaje se u saopštenju.
 
Iz MUP-a je ranije saopšteno da su uhapsili javnog beležnika Ž.B. (62) iz Pančeva zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, dok će protiv advokata (73), za kojim se traga, biti podneta krivična prijava zloupotrebu poverenja.
  • Goca

    11.07.2022 23:11
    Korupcija
    Da li je zloupotreba poverenja i kada se tvoj advokat dogovori sa advokatom druge strane da te izradi, a za to i primi novac od druge strane, klijentu iza leđa? Srećom, klijent je inteligentan i shvatio je to ubrzo i promenio advokata :-)
  • xqt

    11.07.2022 18:39
    Uvek isto, nazaDno i prizemno
    Kako je moguće da MUP nije znao da uhapšenom oduzeta dozvola? Ako je isti i dalje obavljao beležničke dužnosti, kako to da ga niko nije kontrolisao? Tu nešto gadno smrdi. Možda dobijemo aferu Beležnik 1.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.