"Sloga": Radnici "Pošta Srbije" na ivici gladi i izdržljivosti, plata im oko 50.000 dinara

Sindikat radnika pošte "Sloga" upozorava da u Poštama Srbije ogromna većina radnika suprotno istupanjima čelnika o boljitku sve više radi na ivici gladi.
"Sloga": Radnici "Pošta Srbije" na ivici gladi i izdržljivosti, plata im oko 50.000 dinara
Foto: 021.rs
Kako kaže "Sloga", oni rade u nehumanim uslovima i nisu im obezbeđena sredstva za rad (papir, toner, adekvatna uniforma, prevozno sredstvo).
"Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći problem glad, plata koja se kreće oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom inflacijom. Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju 'tih većih prihoda' jer beskamatna pozajmica za zaposlene u Poštama Srbije koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana", kažu u ovom sindikatu.
Dodaju da se radnici sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radne snage primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja. 
 
"Kuririma post ekspresa je norma sa nekada 50 na 100 isporuka dnevno, a pričaju da je 20.000 ljudi konkurisalo za rad u Pošti", dodaju u Slozi.
 
Kažu i da se radnici premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. 
 
"Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku", zaključuje "Sloga" saopštenje.
  • Milena

    02.11.2023 20:20
    Plate u ptt
    E,moj brale,kad bi znao,kako zivim,sa 24000 penzije,i 40 god.izradjenog radnogstaza...zivim,ko poslednji bednik...jedem sto vise hleba,da bih popila saky lekova,koje isto placam...i kad platim racune,mogu samo da placem nad sudbinom...pa sto nam drzava nije obezbedila,da svako moze danas,da plati racune,i da ima tri obroka,od case jogurta i tri kriske hleba,i da plati lekove...nego,ovako,tiha jeza...zivim sama,i pimoci nemam ni sa jedne strane...tako mi je bilo,i dok su bili i zuti ,i plavi i zeleni...pomoci nema...vidim...sta da radim sa 66 god...sa narusenim zdravljem...sramota i greota.
  • Dejan

    13.09.2023 11:31
    Kaze umiru sa 50 000
    Ja Otisao na obuku za rezerviste ,izgubio koleno zbog nemara i gluposti kretena, radim od kuce mozda zaradim 15000-17 000 mesecno, ne dobijam nikakve pomoci, jedem za 4000 mesecno, Izgubio sam Posao Vozaca za 100 000 mesecno(sada kolege rade za 130 000) zbog kolena. Kaze na ivici gladi... Ovi drugi govnari vicu ljubomora da komsiji crkne krava. Nije njima nesreco neobrazovana Vuciceva da Tebi bude gore pod Klimom u posti vec to sto ce to Narod da plati kroz dazbine koje ce da porastu za usluge bacanja postExpress paketa, pogresno upisivanje imena i adresa i odbijanje da se to ispravi. Nece Posta da se otvori iz svog dzepa da ti plata bude veca vec ce da raspali ove sa 30 000 po dzepu da ti uspes da prezivis.
  • Danijel

    13.11.2022 19:45
    Oni koji nemaju veze sa radom u Pošti ne razumeju...
    Pošta kao javno preduzeće jeste profitabilno i samofinansirajuće.Svi rashodi preduzeća u koje izmedju ostalog spadaju i plate radnika finansiraju se iz budžeta Pošte,a ne iz državnog budžeta.
    Zapravo,radi se o tome radnici Pošte generalno smatraju da postoje realni uslovi za povećanje njihovih zarada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.