Nova Vlada do 15. avgusta: Troje ministara ostaje, osmoro pod znakom pitanja

Sastav nove Vlade trebalo bi da bude poznat do 15. avgusta i očekuje se da bude promenjeno više od polovine sadašnjih članova kabineta Ane Brnabić.
Nova Vlada do 15. avgusta: Troje ministara ostaje, osmoro pod znakom pitanja
Foto: 021.rs
Kako pišu Večernje novosti, pozivajući se na nezvanične informacije, mandat je zagarantovan ministrima finansija i poljoprivrede Siniši Malom i Branislavu Nedimoviću, kao i aktuelnoj premijerki, a znatno su ojačale šanse za ostanak u vladi Maji Popović i Jadranki Joksimović.
U najužem krugu za novog mandatara su dva imena.
Najmanje je osam ministara pod znakom pitanja, među njima su Anđelka Atanasković, Tomislav Momirović, Marija Obradović i Radomir Dmitrović.
 
Nastavak saradnje sa socijalistima u ovom trenutku je izvestan, tako da bi kadrovima Socijalističke partije Srbije (SPS) trebalo da pripadne određena kvota ministarskih mesta, doduše moguće nešto manje nego u odlazećem sastavu, gde su imali dva mesta.
  • Motka!

    13.07.2022 11:09
    @Niko
    Tačno tako!
  • Dijagnoza

    13.07.2022 11:08
    Atentati bez atentatora, konferencija za novinare bez novinara, kamere bez snimaka, tužilaštvo bez obraza, premijer bez mozga, ministri bez morala, država bez Ustava, korupcija bez granica a vođa bez mane.
  • Niko

    13.07.2022 10:03
    Vesti iz sveta
    Šri Lanka
    "Porodica Radžapaksa, uključujući i njegovog brata, b godinama je dominirala politikom zemlje od 22 miliona stanovnika koji ih smatraju odgovornim za trenutne probleme.
    Šri Lanka se bori sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, gurnuvši je u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine.Predsednik Šri Lanke je ranije obećao da će danas podneti ostavku, a zvaničnici su jutros saopštili britanskoj agenciji da on tek treba da podnese svoju pisanu ostavku predsedniku parlamenta.

    To bi, kako se navodi, otvorilo prostor za uspostavljanje vlade nacionalonog jedinstva, nakon što je hiljade demonstranata upalo u njegovu i premijerovu službenu rezidenciju u subotu tražeći njihovu smenu.

    Predsednik nije viđen u javnosti od petka, a parlament će njegovu zamenu izabrati 20. jula.

    Šri Lanka se bori sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, gurnuvši je u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine." Lepo, mirno i demokratski ode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.