Radovanović: Milenković bi trebalo da dobije zaštitu, a ne da ga policija pusti niz vodu

Pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović izjavila je da bi inspektor Slobodan Milenković trebalo da dobije policijsku zaštitu.
Radovanović: Milenković bi trebalo da dobije zaštitu, a ne da ga policija pusti niz vodu
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Radovanović, koja je izabrana za poslanicu Narodne stranke u Skupštini Srbije, rekla je da su Milenkovićeve kolege organizovale da ga obezbeđuju jer su ranije policajci ubijani kada su bili na tragu rasvetljavanja velikih krivičnih dela.
"Pretnja upućena Milenkoviću trebalo bi da bude proverena i da budu utvrđene činjenice", rekla je Radovanović za Nova S, prenela je Narodna stranka.
Ona je istakla da je Milenković "časno i pošteno radio svoj posao i da je osvetlao obraz policije" hapšenjem osumnjičenih za proizvodnju marihuane na Jovanjici, a da je Dijana Hrkalović "nekredibilna da daje izjave protiv policajaca, imajući u vidu da je kao potpuno nezrela, neiskusna i policijski needukovana dobila mnogo visoka ovlašćenja i na značaju u MUP".
 
"Radila sam u policiji 33 godine i tako nešto se nikada nije dogodilo. Policiji će biti potrebno mnogo vremena da se oporavi od takvih udaraca i od imidža koji je Dijana Hrkalović nametnula policiji", rekla je Radovanović i dodala da je "suludo uvažiti izjave" Hrkalović i njene navode o Milenkoviću, poput "radi drogu".
 
"Šta to znači 'radi drogu'? U suštini to ne znači ništa. Pravi, iskusni policijski službenik bi medijima rekao da 'postoji osnovana sumnja da je policijski službenik u nekom periodu učestvovao u preprodaji droge i na taj način stekao imovinsku korist'", objasnila je Radovanović.
 
Ona je istakla i da je "potpuno suludo" što tužilaštvo toliko uvažava i uzima u obzir reči Hrkalović, osobe protiv koje se vodi krivični postupak i koja je "umešana u mnoge afere za koje nisu pokrenuti postupci", o jednom policijskom službeniku koji je "pošteno i časno radio svoj posao".
 
"Policija je deo izvršne vlasti i policijski službenici imaju obavezu da rešavaju krivična dela i ako oni štite državu, onda bi u ovom slučaju država trebalo da štiti Milenkovića. Policija mora da štiti svoje pripadnike, a ne da ih tako pušta niz vodu", rekla je Radovanović.
 
Dodala je da Milenković "nije mogao da radi sam" i da su za hapšenje poput onog u slučaju Jovanjica potrebne kontinuirane pripreme i prikupljanje obaveštenja i da se svaka akcija preduzima uz odobrenje tužilaštva.
 
Povodom poziva tužilaštva Milenkoviću, ona je navela da u MUP postoji nepisano pravilo, odnosno običaj da policijski službenik traži da razgovara sa svojim starešinama o pozivu koji je dobio od suda ili tužilaštva u svojstvu građanina i da sa njima napravi plan, odnosno "da mu se daju instrukcije šta bi i kako trebalo da kaže, a sve u zavisnosti da li se poziva zbog krivičnog dela ili samo davanja informacija".
 
"Ako tužilac postavlja pitanja koja bi možda mogla da ugroze vođenje krivičnog postupka ili istrage, policijski službenik ima pravo da zatraži još malo vremena kako bi se konsultovao sa svojim neposrednim starešinama. Sve zavisi od slučaja", rekla je Slavica Radovanović.
  • ...

    13.07.2022 15:27
    proveo 30tak god u policiji i poticem iz milicijske porodice, da vam kazem koja su tri grobara koji su sahranili policiju:
    1) ukidanje srednje kadetske policijske skole i stancanje exspres kursadzija
    2) prevelik br zena koje na kraju zavrsavaju po zgradama kancelarijama a na ulici nema pozornika ni patrola, tu su preko veze da se skrase na drzavnu sisu ali da se ne izlazu
    3) postavljanje ljudi sa polic akademije na rukovodeca mesta bez policijskog znanja, iskustva tj sistem napredovanja koji ne krece, kao ranije od ulice pozornice patrole do sektora operative itd nego prvo radno mesto komandir... strasno, pogubno i efikasno u unistavanju sluzbe
    prste politike da ne pominjem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija