Počinje upis učenika u srednje škole

Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Počinje upis učenika u srednje škole
Foto: 021.rs
Neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i sutra, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.
Nakon prvog upisnog kruga po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.
Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.
 
Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.
 
Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija