Tužilaštvo: Milenković oslobođen čuvanja tajnosti podataka

Više javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je novi poziv inspektoru Slobodanu Milenkoviću za razgovor u svojstvu građanina za utorak, 19. jul.
Poziv je upućen pošto je, odlukom ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, on oslobođen čuvanja tajnosti podataka, saopšteno je iz tužilaštva.

Kako je u saopštenju navedeno, Višem javnom tužilaštvu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova kojom je inspektor Milenković oslobođen čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije.

Istaknuto je da se odluka ministra odnosi "na svega nekoliko pitanja" koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku "strogo poverljivo", dok, kako je ukazano, sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.
 
Navedeno je i da je odluka doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka i sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.
 
Taj zakon propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi pojedinca dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predviđaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev.
 
Iz tužilaštva podsećaju da će razgovor sa Milenkovićem biti obavljen u cilju provera zakonitosti njegovog rada kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, "nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnost prethodnih sedmica".
  • Alan Ford

    16.07.2022 08:21
    Ovo je policajac koji je otkrio njivu marihuane u Jovanjici, sad ga Vucic progoni. Izgleda je tacno sto se pisalo da su Vucici umesani u Jovanjicu
  • Za Zeljava

    16.07.2022 06:23
    To je nedopustivo
    ...da je policajac koji je osvetlao obraz policije hapsenjem osumnjicenih za proizvodnju marihuane na Jovanjici optuzen sada da "radi drogu" - "po naredjenju SNS sektasa"!
    Sta znaci to sto se sve vise cuje SNS sekta? Sta znaci sto demonstranti pred Narodnom skupstinom uzvikuju "Satanisti"?
    Ko "radi sekte" u policiji?

  • Željava

    15.07.2022 21:22
    Čist primer kako se država i pravosudni organi odnose prema časnom policajcu. Policajcu koji nije radio po naredjenju sns sektaša. Otkrio kriminalnu grupu koju čine članovi bezbednosnih službi pod kontrolom sns-a. I zato mu je život u opasnosti. Takvi policajci su u Americi herorji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija