Vučić: Buduća Vlada neće biti antiruska, vodićemo svoju politiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su prva dva dana konsultacija oko formiranja Vlade pokazala da postoji većina u parlamentu i da veruje da će Vlada voditi politiku u interesu države.
Vučić: Buduća Vlada neće biti antiruska, vodićemo svoju politiku
Foto: 021.rs
Vučić je, u obraćanju novinarima posle dočeka prvog aviona i obnovljene aviolinije s Kinom, rekao da je strateško opredeljenje Srbije evropski put, na kome će nova Vlada raditi mnogo brže, kako bi se zemlja priključila Evropskoj uniji, ali da sigurno neće biti antiruska.
"Vodićemo svoju politiku, u kojoj ćemo odluke donositi sami, u najboljem interesu našeg naroda", poručio je Vučić.
Prema njegovom mišljenju, Srbija može da postigne mnogo rezultata na evropskom putu, a Vlada će biti sastavljena od ljudi kojima će državni interes biti ispred ličnog i koji će raditi timski.
 
Na pitanje da prokomentariše napade jednog ukrajinskog poslanika i pretnje osvetom Srbiji sa Hrvatskom, Vučić je odgovorio da napadnutoj Ukrajini i njenom narodu želi sve najbolje, a što se tiče osvete Hrvata poručio "neka oni rade svoj posao". Vučić je, upitan da li će potpisati novi zakon o policiji, koji zadire u ljudska prava zbog policijskih kamera i identifikacije lica, rekao da nema pojma o čemu se radi.
 
"Ne mogu da se izjašnjavam o nečemu što nisam video", rekao je on, dodajući da Srbija sigurno neće donositi zakone koji nisu u skladu sa evropskim pravilima, ali da u ovom trenutku nema pojma da li će neko nešto da predloži, ali svakako neće pre formiranja novog saziva Skupštine i Vlade.
  • hemodroid

    16.07.2022 17:07
    Za energente zavisimo od Rusije, za investicije i donacije zavisimo od EU a za kredite zavisimo od Kine, stvarno vodimo svoju nezavisnu politiku.Za sve punoglavce koji se ovde pitaju zasto EU odgovor je zato sto bi bez njihovih para bankrotirali za 3 meseca.
  • Liman

    16.07.2022 16:41
    Uzas
    Nece biti antiruska ali zato ce kao i do sada biti antisrpska
  • AjTi

    16.07.2022 16:19
    Iskreno, čovek je car pare & magle, drugog objašnjenja nemam.
    Na minimum nedeljnom nivou baca koske:
    rusi vs antirusi
    hrkalovic vs stepanović
    četnici vs partizani
    milogorci vs pravovernici
    lgbt+ vs čuvari tradicije
    ekolozi vs globalističke korporacije
    .... nastavi niz
    I sve prolazi.
    I još lakše će da prolazi kod generacija koje stasavaju na ONLINE učenju, zaokruživanju jednog od 3 ponuđena odgovora i medijima zatrovanim rijaliti programima.
    Oni koji ovo razumeju i koji su ipak ostali ovde su statistička greška.
    Oni koji su otišli ne žele da se vrate.
    Ima li neko od prisutnih komentatora ideju kako rešiti ovako veliki problem?



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija