Olenik podnosi krivičnu prijavu protiv Vulina zbog vređanja Hrvatske

Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra policije Aleksandra Vulina.
Kako je Olenik najavio, prijavu će podneti za krivično delo povrede ugleda strane države, odnosno uvreda izrečenih na račun Hrvatske.
Olenik je agenciji Beta rekao da će prijavu podneti Republičkom javnom tužilaštvu, koje dalje odlučuje o pokretanju krivičnog postupka.
Neposredan povod, kako je objasnio, jeste Vulinovo današnje saopštenje za javnost u kojem je Vladu Hrvatske nazvao "ustaškom vladom Andreja Plenkovića".
 
Vulin je najavio da od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraju posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavlјeni na poseban režim kontrole.
 
"Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH", naveo je Vulin u saopštenju.
  • Realno

    22.07.2022 00:05
    Vulin je svakako stvorenje dostojno prezira, ali je isto tako činjenica da ni Hrvati nisu nešto mnogo bolji od njega, sa posebnim osvrtom na trenutnu vlast u toj državi. Teško je danas pronaći Čoveka u ovom kraju sveta.
  • Cika Pera

    20.07.2022 21:08
    Vulin je veliko zlo za Srbiju,a ovaj advokat Jos veće zlo.
  • Stevan

    19.07.2022 15:05
    Liman
    Miroslav: Koji Novi Sad je uz ovog nesrećnika??Novi Sad je srpski grad. Svima vama kojima Srbija ne odgovara, hajte iz nje, ne okrećite se. Ja sam Srbin, Novosađanin i za mene je Srbija cela Vojvodina , ne samo u teritorijalnom već i u duhovnom smislu. Znači, mrzitelji Srbije, napolje iz Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.