Vučić: Još nije razmatrano smanjenje temperature u stanovima, ali postoje planovi ako do toga dođe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za sada stvari pod kontrolom što se tiče energenata, kao i da je Srbija obezbedila 110.000 tona uglja.
Vučić: Još nije razmatrano smanjenje temperature u stanovima, ali postoje planovi ako do toga dođe
Foto: Pixabay
"Dobro stanje imamo i trudićemo se da to stanje održimo", kazao je Vučić u Predsedništvu.
 
Dodao je da će "da se potrudi da struja ne poskupi više od 10 odsto za građane".

Naveo je da Srbija preduzima mnogo napora da bi se obezbedila za zimu.

"Povećali smo rezerve na 234 miliona kubnih metara, što je nekih 46-47 dana, skladištimo gas u Mađarskoj da bismo mogli da izvučemo dodatnih šest miliona, čime smo se osigurali", rekao je.
 
On je izjavio da još nije razmatrano smanjenje temperature u stanovima, ali da postoje planovi ako do tog smanjenja i dođe.
 
Prema njegovim rečima, "Gasprom se danas pozvao na višu silu u snabdevanju neke zemlje".
 
"U svakom trenutku može da vam se desi da se bilo ko na bilo koji način pozove na višu silu i da ostanemo bez struje, zato fjučerski i forvardsi gotovo da ne postoje u trgovini strujom", izjavio je Vučić.
 
Naveo je da je "svako smanjenje temperature u stanovima za grejanje ušteda od 5,6 odsto dnevnog nivoa potreba za gasom".
 
"Još to nismo razmatrali, ali da znate, ako budemo imali većih problema ili se bilo ko bude pozivao na višu silu, da to postoji kao mogućnost, za sada nismo u toj situaciji. EU je smanjila neophodne temperature na 19 stepeni, mi to još nismo uradili, kod nas su, naročito u Beogradu i Novom Sadu, temperature više", rekao je.
 
"Borimo se za naftu, razgovaramo sa NIS-om. Zabranili smo izvoz da bismo omogućili normalne cene", kazao je on.
 
Prema njegovim rečima, kada je u pitanju hrana, krajem septembra ili početkom oktobra biće omogućen izvoz žitarica kako bi i poljoprivrednici "mogli da zarade, jer je suša zabrinjavajuća".
  • need for speed

    19.07.2022 07:50
    sad
    Smanji sad, ako Boga znaš?
  • Mićo

    19.07.2022 07:14
    @Vb
    Ja ne znam da li si ti upućen u tehnologiju koju imaš u stanu.

    Postoji onaj točkić sa brojevima na njemu, neki su na levoj, a neki su na desnoj strani radijatora.

    Ako ti je toplo ti sa 6ice smanjiš na npr 3ku i možes da spavaš.

    Ili si bot, ili mozak ne postoji.
  • NN

    19.07.2022 07:04
    NN
    Nema vise botova za sendvice! Svi su nasli uhljebljenje po drzavnim firmama poput,epsa,informatike...za plate od 500,800 evra gde botuju za njihovog vodju AV! Ovo sa grejanjem nejce ga biti sigurno! Bice mlako uz restrikcije...hoce li neko daih spreci,protestuje...nejce!!! Sta ste hteli to ste i dobili a dobicete,jos vise ima dase,mnogo iznenadite!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija