Ako ostane ministar policije, Vulin će ubuduće sam moći da dodeljuje nagrade i priznanja

Ministar untrašnjih poslova će ubuduće imati ovlašćenja da samostalno dodeljuje nagrade ili priznanja, mimo do sada predviđenih pravila.
Ako ostane ministar policije, Vulin će ubuduće sam moći da dodeljuje nagrade i priznanja
Foto: 021.rs
Nova ekonomija piše da su dosadašnja pravila podrazumevala da se za postupak dodele nagrada i priznanja obrazuje posebna Komisija za nagrađivanje.
Novim izmenama Pravilnika o nagradama i priznanjima u Ministarstvu unutrašnjih poslova dodata je odredba kojom ministar može da dodeli nagradu ili priznanje bez učešća Komisije.
"Izuzetno, ministar može dodeliti nagradu ili priznanje, bez predloga i stava propisanih ovim pravilnikom", piše u izmenama.
 
Do sada je izuzetak jedino bio izbor za omiljenog kolegu, koji se vrši elektronskim glasanjem.
 
Komisiju čine tri člana koja imenuje ministar na period od tri godine. Ona razmatra predloge za dodelu nagrada i dostavlja ih ministru, zajedno sa svojim stavom, na konačno odlučivanje.
 
Izmenama je dodata i mogućnost da se novčana nagrada dodeli pojedincu van Ministarstva unutrašnjih poslova za "izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti".
  • Deda Joca

    20.07.2022 07:36
    Ko na sajmu
    To će biti dodeljivanje k'o na sajmu: za najtežeg bika, za najlepšu krmaču, za najskuplji traktor... nadam se samo da "odlikovani" nikom neće reći za taj sramni čin...
  • Mile rent-a mozak

    19.07.2022 18:05
    Kako smo mi legendarno lud narod!
  • akademik

    19.07.2022 12:12
    najbolji
    ikad ministar policije , vrlo učen , kompetentan , kvalitetan !hvala Vuline , lakše je od kada si ministar !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija