Već se rekonstruiše auto-put "Miloš Veliki", nema ni tri godine od otvaranja

Za mesec dana navršiće se tri godine od svečanog otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", a na delu deonice kod Uba već se rade popravke, objavio je portal Nova.rs.
 Već se rekonstruiše auto-put "Miloš Veliki", nema ni tri godine od otvaranja
Foto: 021.rs
Član Skupštine slobodne Srbije i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, doktor Rade Panić, objavio je na Tviteru snimak na kojem se vidi da je jedan smer auto-puta zatvoren, a da se saobraćaj odvija naizmenično u drugom smeru. Na snimku se vidi i da je asfalt skinut, a da je jedna kolovozna traka nasuta šljunkom.
Panić je za Nova.rs rekao da često prolazi tom deonicom auto-puta i da je deo kod Uba, u dužini sedam do osam kilometara, već neko vreme zatvoren.
"Taj deo koji se popravlja već neko vreme je zatvoren za saobraćaj, a oko pola kilometra trake potpuno je skinuto", rekao je Panić.
 
Na sajtu Javnog preduzeća "Putevi Srbije" navodi se da će do 1. novembra biti izmenjen saobraćaj na delu državnog puta I A reda broj 2, na deonici petlja Ub - petlja Lajkovac, zbog radova na održavanju leve kolovozne trake. Dodaje se da se za saobraćaj zatvara izlaz na petlji Ub, u smeru ka petlji Surčin Jug, a saobraćaj se odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci u dužini od skoro sedam kilometara.
 
"Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom", navode "Putevi Srbije".
 
Iz Koridora Srbije su za Novu potvrdili da je na tom delu puta u toku rekonstrukcija, ali tačan razlog ne znaju. Kako kažu, u njihovoj nadležnosti je samo izgradnja puteva, dok za sanacije nisu zaduženi.
 
Za izgradnju deonica Obrenovac-Ub, gde je u toku rekonstrukcija i Lajkovac-Ljig, plaćene su više od 300 miliona evra. Ovaj deo auto-puta radila je kineska kompanija "Šandong".
Grupacija Shandong Hi-Speed group uputila je 26. jula demanti u vezi sa tekstom "Već se rekonstruiše auto-put Miloš Veliki, nema ni tri godine od otvaranje".
 
U kompaniji navode sledeće:
 
Deo auto-puta od Uba do Lajkovca, koji je predmet Vašeg članka, nikada nije bila predmet radova naše grupacije "Shandong Hi-Speed Group". Ista deonica je završena 2014. godine, od strane drugih izvošača. Obilne poplave su 2014. godine devastirale pomenutu deonicu, te je rekonstrukcija bila nužna.
 
Tačno je da smo u 2019. godini angažovani radi rekonstrukcije delova Deonice 4 (Ub-Lajkovac) i to u dužini od 2,5 kilometara. Međutim, naš deo posla se nije ticao onoga što je predmet Vašeg novinskog članka. Mi i naši zaposleni pratimo Vaš medij i očekivali smo od tako renomiranog izveštača veći stepen fokusiranosti na profesionalnost i standarde struke. Takođe, podsetili bismo da je orginalni članak nastao na osnovu Twitter objave.
  • Z

    20.07.2022 19:11
    Sve stručnjaci
    Čitam vaše komentare i krstim se. Svi ste veliki stručnjaci. Pa dame i gospodo, završite odgovarajuće fakultete, pa onda napravite bolje, niko vam ne brani... Izgovarate se kako je vlast zauzela tron i ne pušta ga... Pa ko vam je kriv što ste nesposobni da promenite vlast. Kukavički podvijete rep i bežite u inostrnstvo da tamo čistite klozete i fizikališete, ili sa diplomom medicinskih škola i fakulteta perete tuđe guzice dok o vašim roditeljima ovde nema ko da brine. Borite se znanjem iz svoje zemlje da vama i vašoj deci bude bolje. Borite se argumentima i znanjem, a ne mržnjom...
  • 021

    20.07.2022 07:28
    Kineska skart roba kao i sve ostalo, o tome koliko je kredita uzeto i pod kojim uslovima samo za pametne i prizemne, kancelarijski pacovi ne mogu to da shvate...
  • Uglješa

    20.07.2022 07:08
    Ime
    Nazvati čoveka koji je svom kumu odsekao glavu i predao Turcima na tacni, velikim, a onda napraviti autoput koji nosi njegovo ime, je samo po sebi zločin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.