Advokat Tomanović: Kampanja protiv inspektora Milenkovića ide iz izuzetno visokog političkog centra

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je da "kampanja protiv inspektora Slobodana Milenkovića ne prestaje, ona će prestati samo onda kada nosioci kampanje sruše Jovanjicu ili kada Jovanjica sruši njih".
"'Jovanjica' nije samo otrov narkotika. To je otrov korupcije. 'Jovanjica' je i povod privatizacije 'javnog interesa'. Neko ko od 'Jovanjice' ima štete, bilo profesionalno, bilo krivično-pravne ili političke, uzurpira javni interes i kroz korišćenje državnih resursa i pojedinaca iz bezbednosnih službi, policije i tužilaštva pokušava da oblikuje javnost u smeru dekriminalizacije 'Jovanjice'", rekao je za novi broj nedeljnika NIN Tomanović, koji zastupa Milenkovića.
Prema Tomanovićevim rečima, "kao model izabrali su kriminalizaciju inspektora koji su se usudili da se suprotstave kriminalu koji predstavlja spoj državnog i privatnog partnerstva".
"Oni se svete inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezednosnih službe u aferi 'Jovanjica' i u toj kampanji koriste propagandna glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura, svoje propagatore koji gostuju po različitim tabloidnim glasilima ali i pojedince iz tužilaštva i policije", rekao je Tomanović.
 
On je naveo i da je "taj pritisak oko 'Jovanjice' toliko veliki da nivo političkog centra iz kojeg se suspenduje zakon i deformiše istina, mora da bude izuzetno visok".
 
"Pa sve je bilo idealno postavljeno, otprilike ovako - pojedinci, sa dobrim i bliskim poslovnim i ličnim kontaktima sa pripadnicima vojne i civilne službe, sa dobrim vezama u policiji i medju moćnim poslovnim, političkim i državnim krugovima, uglednim privrednim delegacijama, organizovali su unosan posao, a onda se pojavi mala grupa inspektora i kaže - vi se bavite kriminalom", rekao je Tomanović.
  • Tinkerbell

    21.07.2022 16:15
    Pa šta !!!
  • Sm

    21.07.2022 11:47
    Jovanjica 3?
    Mitrovicu zanima koji je doprinos ovome svemu Ministarstva poljoprivrede? Čekamo, živi nismo. Navijamo za Jovanjicu 3.
  • Bot Detektor

    21.07.2022 10:09
    Hajde botovi , age, akademici, limanci i slični da vas čujemo po ovoj temi, šta će sada vaš izopačeni mozak smisliti kao opravdanje za državni projekat subvencionisane i bezbednosno, politički i tabloidno obezbeđene proizvodnje marihuane?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.